Enterijeri

Gejše & trešnje: Enterijer beogradskog restorana Sushidream

U Bulevaru Zorana Đinđića 6a otvoreno je novo mesto mesto za uživanje u japanskim specijalitetima.

Osnovna arhitektonska ideja autorskog tima Atelier Kaštelan bila je da se kreira originalan ambijent restorana inspirisan fuzijom tradicije Japana i duha Beograda.

Maksimalna funkionalnost bila je prioritet u okviru relativno male površine restorana koji je denivelacijom podeljen u tri nivoa. Velika visina prostora prizemlja naglašene dubine, otvorila je čistu površinu zida na kome se razvija originalna japanska priča koja prožima ceo prostor – apstraktni autorski mural sa motivom gejše u tradicionalnoj odeći, okružen granama japanske trešnje.

AtelierKastelan_Sushidream_Interior02

Sushidream krasi apstraktni mural sa motivom gejše u tradicionalnoj odeći, okružen granama japanske trešnje.

Otvorena kuhinja naglašena je dugačkim šankom koji prati geometriju prostora i neprimetno uvodi gosta u potpuno drugačiji ambijent galerije. Minimalistički dizajniran prostor galerije osmišljen je tako da odiše maksimalnom udobnošću sa idejom da svako može da pronađe svoj kutak za uživanje: bilo za dugačakim bar-stolom sa pogledom na otvorenu kuhinju, za prostranim stolom za 10 osoba ili u intimnim stolovima za dvoje.

AtelierKastelan_Sushidream_Interior05

Enterijer restorana Sushidream potpisuju brat i sestra Miroslav & Marijana Kaštelan iz Atelier Kaštelan.

AtelierKastelan_Sushidream_Interior01

Dinamično rešenje osvetljenja i tamna ogledala kreiraju ušuškan ambijent, a crna boja zidova i plafona ističe svedene linije mobilijara i prirodnu boju drveta.

AtelierKastelan_Sushidream_Interior13

Asimetrične drvene police sa originalnim japanskim detaljima čine kompletan ambijent autentičnim, a u okviru prostora funkcionalno podvajaju dve celine – prizemlje i denivelisani prsotor u okviru koga se nalaze toaleti i prostorija za zaposlene.

AtelierKastelan_Sushidream_Interior16

AtelierKastelan_Sushidream_InteriorDetail 02

AtelierKastelan_Sushidream_Interior08 AtelierKastelan_Sushidream_Interior09 AtelierKastelan_Sushidream_Interior10 AtelierKastelan_Sushidream_InteriorDetail 04

AtelierKastelan_Sushidream_Interior18

Dizajn eksterijera prati naglašena crna površina fasade na kojoj se diskretno ističe beli logotip i igra kosih crvenih linija.

AtelierKastelan_Sushidream_Fasada1

Pogledajte i kako izgleda restoran Amfiteatar u Sremskoj Kamenici:

Amfiteatar: Restoran u kojem se osećate Kao Nekad

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *