Rasveta

Ulična rasveta napravljena od bubnjeva veš mašina

Ko kaže da je stara veš mašina dobra samo za deponiju? Pogledajte kako je ova korisna sprava iz kupatila prebačena u centar jednog portugalskog grada.

Bubnjevi veš mašina poslužili su da se napravi ulična rasveta za predstojeći festival San Pedro u portugalskom gradu Camara de Lobos. Projekat koji nosi naziv San letnje noći ima za cilj da probudi ekološku svest i da podstakne ljude na ponovnu upotrebu iskorišćenih proizvoda i materijala. Autor projekta je Teatro Metaphora, mlada neprofitna organizacija, nastala od grupe prijatelja čiji je primarni cilj da kroz vizuelni aspekt podstaknu očuvanje ekologije.

Rasveta od ves masina 01

Prvobitan plan bio je da se ulica osvetli, a ujedno i ukrasi, sa 100 bubnjeva veš mašina, pronađenih na otpadu. Međutim, kada se čulo za ideju projekta, ljudi su počeli da doniraju veš mašine iz svojih kupatila, tako da se u instalaciji ove zanimljive rasvete nalazi 133 bubnja.

Rasveta od ves masina 02

Bilo jepotrebno šest meseci rada kao i zajednička saradnja grupe volontera i gradske vlasti da se projekata San letnje noći realizuje, piše Kickerdaily.

Rasveta od ves masina 03

Kroz projekat San letnje noći pokazano je da uz malo kreativnosti i dosta volje, od nečega što izgleda potpuno neupotrebljivo, može da se stvori nešto čarobno u čemu će uživati ceo grad.

Rasveta od ves masina 04

Pogledajte i kako je ova ulična rasveta ujedno i pružalac mobilnog signala.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *