Izdvojeno, Rasveta

Spoj tradicionalnog i modernog u italijanskim vinarijama

Lusteri Slamp sada krase čuvene Chianti vinarije u živopisnoj Toskani.

Da je spoj tradicionalnog i modernog u dizajnu više nego poželjan, dokazuje ovaj primer preuređenja dve poznate vinarije u regiji Chianti. Čuvene podrumi vina Felsina CantinaRelais & Châteaux Borgo San Felice dobile su nove dekoracije u vidu plastičnih lustera kojeg potpisuje italijanski proizvođač rasvete Slamp.

Felsina cantina u Sijeni dobila je tri svetlosne skuplture La Traviata koje je za Slamp dizajnirao Robert Wilson. Ovi neobični lusteri okačeni su iznad hrastovih buradi o svod podruma u kojem se čuvaju skupocena vina.

La-Traviata_Felsina_Massimo_Listri

Igra svetlosti lustera La Traviata čini atmosferu neobičnom i zanimljivom.

La-Traviata_Massimo_Listri

Lusteri nedavno preminule arhitektice Zahe Hadid ukrasile su Chianti vinariju Châteaux Borgo San Felice. U pitanju su lusteri Aria Transparent. Ovi transparentni lusteri uneli su potpuno novu dimenziju u tradicionalan prostor.

Aria-Transparent_Borgo-San-Felice_2

Sa svojim impozantnim dimenzija, Aria Transparent posebno dolazi do izražaja kada se grupišu i postave na različite visine.

Aria-Transparent_Borgo-San-Felice

Ova intervencija u Chianti vinarijama dokazuje kako kombinovanje stilova, modernog i tradicinalnog, može da dovede do efektnih rezultata. Inače, Slamp lusteri se mogu kupiti i kod nas a prodaje i Light Systems Design.

Firme iz kategorije Rasveta:

Dodaj firmu u Adresar

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *