Rasveta

Podna lampa koja se puni vodom

Struja i voda u jednom rasvetnom telu? Zašto da ne!

Dizajnerski studio Knauf and Brown iz Vankuvera osmislio je podnu lampu Water Based Light koja je proizašla iz ideje da se osmisli podna lampa koja se lako može prenositi s jednog mesta na drugo.

Navikli smo da podne lampe budu teške i kabaste, a ova je nešto potpuno suprotno! Ova lampa em što se može spakovati u malenu kutiju za transport, em što se može lako šetati po sobi u zavisnosti od potreba.

Baza podne lampe ima na sebi čep koji omogućava da se u nju sipa voda koja daje težinu lampi i čini je stabilnom.

Rešenje se zasniva na kombinovanju tkanine zvane Duratec, što je vodootporni materijal koji se uglavnom koristi za pravljenje kajaka, i metalne šipke koja se sklapa poput radio antene, piše Dezeen.

Baza podne lampe, koja nas neodoljivo podseća na termofor za grejanje leđa, ima na sebi čep koji omogućava da se u nju sipa voda koja daje težinu lampi i čini je stabilnom.

Abažur lampe, koji liči na kapicu, napravljen je od mrežastog tekstila oblikovnog u konusnu formu, koji ni nakon transporta, zahvaljujući fleksibilnosti materijala, ne gubi svoj oblik.

Dimenzije podne lampe Water Based Light su 116x15x20 centimetara. Još uvek nije poznata njena cena.

Inače, ovo nije nova ideja da se voda i struja kombinuju u jednom rasvetnom telu. O ovom spoju nespojivog pisali smo ranije kada smo opisali luster s abažurom punim vode.

Kada ste već tu…

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *