Rasveta

Prenesite atmosferu iz kabine mercedesa u svoj dom

Artemide je u saradnji s Mercedes-Benzom predstavio interaktivnu rasvetu zvanu Ameluna.

O kolaboraciji ova dva giganta pisali smo nedavno, a sada znamo tačno šta je ta saradnja iznedrila. Iako smo mislili da se radi o rasveti za automobile, zapravo smo samo do pola bili u pravu… U pitanju je luster Ameluna napravljen od transparentnog materijala i dinamičkog svetla koji pravi različiti ambijent u zavisnosti od odabranog scenarija. Scenario možete preuzeti iz vašeg mercedesa E klase putem mobilne aplikacije i preneti ga u vaš enterijer!

ameluna-artemide-mercedes-2

Scenu rasvete možete preuzeti iz vašeg mercedesa E klase putem mobilne aplikacije i preneti ga u vaš enterijer!

Inovativni optoelektonski sistem ugrađen je transparetno telo dok je u aluminijumski profil ubačena LED traka. Luster može da sija različite ambijentalne šeme pa tako, na primer, najnoviji mercedes E klase sa Masterpiece of intelligence opremom može putem Internet of Things da memoriše atmosferu u kabini vozila i da ga prenese u bilo koji stambeni ili poslovni prostor – koji je naravno opremljen Ameluna lusterom.

ameluna-artemide-mercedes-4

Da bi se dobio odgovarajući efekat, Ameluna ima još jednu caku. A to je RGBW sijalica koja se nalazi iznad samog lustera koja obasjava transparetni omotač. Kada svetlost padne na njega, ona se odbija kreirajući jednistvenu atmosferu u prostoriji.

ameluna-artemide-mercedes-3

Prečnik lustera je 80 a visine je 15 cm. U prodaji će se naći od proleća 2016. a moći će se kupiti u Light Systems Design – direktnog zastupnika rasvete Artemide.

Pogledajte i kako izgleda Artemidina origami rasveta urađena s poznatim japanskim dizajnerom:

Origami rasveta: Issey Miyake za Artemidu

Firme iz kategorije Rasveta:

Dodaj firmu u Adresar

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *