Rasveta

Nova ulična solarna svetiljka koja imitira drveće

Clover su novi kandelabri dizajnirani za grad svetlosti koji će struju vući iz energije sunca.

Povodom Klimatske konerencije u Parizu koja se održava do 11. decembra, dizajner Mathieu Lehanneur kreirao je uličnu rasvetu koja imitira izgled drveća. U sklopu nove solarne rasvete, dizajner je osmislio i prateći sedeći mobilijar u formi debla dužinu i do 15 metara. Iako svetiljke i klupe izgledaju kao da su narpavljene od tesanog drveta, komadi uličnog mobilijara zapravo su proizvedeni industrijski na digitalan način kako bi se omogućilo spajanje različitih vrsta drveta.

Solarna ulicna rasveta 05

Solarna ulicna rasveta 02

Aluminijumske lampe nove Clover svetiljke usmerene su tako da njihova LED rasveta širi svetlost ravno ka zemlji, dok je treća komponenta ovog sistema okrenuta ka gore i nosi solarne panele. Oni prikupljaju dovoljno energije za tri sata rada svetiljke. Osim što se proizvodi energija za ulično osvetljenje, na Clover svetiljci postavljena je i mini-stanica na kojoj prolaznici mogu dopuniti bateriju na svojim telefonim, piše Dezeen.

Solarna ulicna rasveta 03

Mesto instaliranja novog Clover uličnog mobilijara predviđeno je za gradske prostore gde postoji javni Wi-Fi, tako da će ponuditi građanima još jedno mesto na kom mogu sedeti i surfovati.

Clover je nova vrsta životnog prostora, i divlja i domaća, i prirodna i tehnološka. Savršen hibridni objekat koji kombinuje rasvetu i sedenje, drvo i solarne panele, grad i selo.

– rekao je francuski dizajner Mathieu Lehanneur.

Solarna ulicna rasveta 04

Pogledajte i kako izgledaju kandelabri koji obezbeđuju signal u slučaju prirodnih nepogoda.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *