Rasveta

Lampa koja se pravi od sopstvene kartonske ambalaže

Kućište R16 plafonske rasvete s LED svetlom, čini cilindrično, izduženo kartonsko pakovanje.

Holandski dizajnerski studio Waarmakers, u cilju smanjenja otpadnog materijala, dizajnirao je rasvetno telo koje se sastoji iz duguljaste LED sijalice i nekoliko komponenata koje zajedno sa svojom kartonskom ambalažom čine visilicu. Kartonsko cilindrično pakovanje ima laserski isečen centralni deo koji se blažim pritiskom odstranjuje i pravi otvor kroz koji izlazi svetlo prigodno za kancelarijske uslove.

Pogledajte kako se sastavlja ova inovativna lampa:

Lampa R16 01

Lampa R16 02

Sve komponente za formiranje lampe nalaze se u kartonskoj cevi začepljenoj plutom. Kabel se izvadi iz kutije, fiksira na željenoj visini i on drži ovu lampu zakačenu o plafon, piše Dezeen.

Lampa R16 03

Korišćenjem LED sijalice isključena je mogućnost pregrevanja i oštećenja kartona. Duguljasta LED sijalica se fiksira za kartonsku cev tako što se kroz kružni otvor ubaci olovka ili neki drugi predmet slične dimenzije i oblika.

Lampa R16 04

Bacanje svog tog kartona je jako loša stvar. On je prelep materijal, ako se koristi na pravi način. Zato smo mi počeli da razmišljamo kako da ga ponovo iskoristimo i to u druge svrhe.

– rekli su iz studija Waarmakers.

Lampa R16 05

Karton kao materijal koji je jednostavan za oblikovanje, a opet dovoljno čvrst, pogodan je za konstrukciju proizvoda poput lampi. Neutralan u svojoj teksturi i boji pogodan je za uklapanje u različiti vrste i stilove enterijera.

Pogledajte i kako izgleda lampa koja snižava nivo buke u prostoriji.

Firme iz kategorije Rasveta:

Dodaj firmu u Adresar

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *