Izdvojeno, Svetski projekti

Kako izgleda vikendica kada je arhitekta projektuje za sebe

Na argentinskoj obali, ušuškana u borovu šumu, nalazi se ovo betonsko zdanja s bazenom na krovu.

Vikendica Casa L4 smeštena je u Costa Esmeraldi, slikovitom gradiću udaljenom oko četristo kilometara od Buenos Airesa. Objekat izveden potpuno u betonu, arhitekta Luciano Kruk i njegova devojka Ekaterina Künzel, dizajnirali su zajedno osluškivajući svoje želje i potrebe.

L4 house
Foto: Diego Medina

Iako je dominantni materijal vikendice beton sa veoma krutom formom, ona se prepušta okolnoj prirodi i, kako sam arhitekta ističe, vibrira u konstantnoj harmoniji sa njom.

L4 house 02

Složili smo se da su drveće i specifična topografija dragulji koje projekat treba da poštuje. Želeli smo da kuća savršeno legne usred šume, okružena neposrednom atmosferom lokaliteta – rekao je arhitekta Luciano Kruk.

L4 house 03

Prednja i zadnja fasada kuće prekrivene su staklenim zidovima, puštajući da okolni pejzaž prodre u kuću. Bočne strane u znatnoj meri izvedene su u betonu kako bi se obezbedila potrebna privatnost i hladovina.

L4 house 04

L4 house 05

U unutrašnjosti, četiri spavaće sobe sa zasebnim kupatilima smešten su u uglove, dok je centralni prostor organizovan kao otvorena dnevna zona.

L4 house 06

L4 house 07

Betonsko stepenište deli ovaj prostor, pa je sa jedne strane dnevna soba, a sa druge kuhinja sa trpezarijom, piše Dezeen.

L4 house 08

Preko betonskog stepeništa izlazi se na krov vikendice na kom je smešten bazen. Krovni izlaz je zastakljen, pa ima ulogu svetlarnika kuće.

L4 house 09

L4 house 10

Foto: Daniela Mac Adden

Pogledajte i ovu modernu vikendicu na Divčibarama.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *