Aktuelno

Počela izgradnja prvog hotela u Luštica Bayu

Započeti su pripremni radovi na lokaciji Promenada hotela dok se intenziviranje radova se očekuje krajem leta, kada će početi i izgradnja golf terena.

Pripremni radovi na izgradnji Promenada hotela, prvog od sedam planiranih u Luštici Bayu, novom turističkom centru nadomak Tivta. Hotel sa pet zvezdica imaće 110 soba, dva restorana, bar, konferencijiski i poslovni centar, otvoreni bazen, spa i fitnes centar, kao i prateće objekte.

Projekat golf terena sa 18 rupa potpisuje renomirana američka kompanija Gary Player.

U novom turističkom centru na Jadranu koji se gradi na tivatskom delu poluostrva Luštica intenzivni radovi se odvijaju na nekoliko lokacija. Osam zgrada je uveliko u izgradnji, a pre mesec dana započeti su radovi na sledećih osam zgrada, kao i na prvim vilama u kompleksu. Nakon završetka sezone, otpočelo bi se i sa grubim radovima na izgradnji savremenog šampionskog golf terena sa 18 rupa čiji dizajn potpisuje renomirana američka kompanija Gary Player.

lustica-bay-gradiliste hotela

Radovi u marini Luštica Bay su u završnoj fazi a otvaranje se očekuje polovinom sledeće godine. Pripremni radovi na izgradnji počeli su u oktobru 2013. godine. Marina će imati 176 vezova za prihvat brodova do 35 metara dužine i predstavlja prvi takav objekat nautičkog turizma izgrađen u Crnoj Gori u poslednjih više od deset godina.

Otpadne vode će biti prečišćene i potom ponovo upotrebljene za navodnjavanje.

Novi turistički grad Luštica Bay, na tivatskom delu poluostrva Luštica u koji će biti uloženo 1,1 milijarda evra, najveća je investicija i jedini „greenfield“ projekat u Crnoj Gori. Samo u infrastrukturu će biti uloženo oko 90 miliona evra i to u izgradnju 30 kilometara saobraćajnica, 43 trafostanice, četiri rezervoara za vodu, kao i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda koje će potom biti upotrebljene za navodnjavanje.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *