Antigradnja

Građenje puta fotomontažom

Da se izgradnja puteva širom sveta, a ne samo u Srbiji, koristi za političku promociju pokazao je nedavni slučaj iz Kine.

Na sajtu kineskog okruga Huili, na jugozapadu ove zemlje, pojavila se fotografija na kojoj trojica lokalnih zvaničnika stoje na upravo izgrađenom putu.

Problem je međutim što se očigledno vidi da se radi o fotomontaži i to vrlo nespretnoj, što je dovelo do velikog skandala. Kineski političari izvinili su se zbog loše urađene fotografije muškaraca koji su išli u inspekciju novoizgrađenog puta.

Cela saga je počela u ponedeljak kada je vebsajt okruga Huili objavio spornu fotografiju na kojoj se jasno vide tri muškarca kako levitiraju nekoliko santimetara iznad puta.

PR odeljenje ovog okruga je osim izvinjenja saopštilo i da su trojica zvaničnika zaista obišla ovaj put ali da je neimenovani fotograf odlučio da originalne fotografije nisu dovoljno dobre pa je odlučio da ih „spoji“.

Izvinjenje lokalnih kineskih vlasti je međutim stiglo prekasno kako bi se sprečila bujica podsmeha na raznim forumima i društvenim mrežama.

U Srbiji se već decenijama radi na izgradnji putne infrastrukture ali ni jedan važan i veliki putni pravac još uvek nije završen.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

3 komentara

  1. masterx

    Ovi su zeznuli i Mrkonjica!

  2. Milance

    Iskreno nije toliko lose uradjeno lepo su iseceni, samo malo da se „otupe“ ivice i senka da se popravi, i moze da deluje realisticno. 😀 ali je senka pobedila, oni ipak lebde iznad puta.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *