Antigradnja

Voajerski san: Greška na Shardu omogućava gostima da zavire u susednu sobu

Najviši hotel u zapadnoj Evropi nudi vam spektakularan pogled na London… ali i u komšijsko kupatilo.

Gosti hotela Shangri-Li smeštenog na vrhu najviše londonske zgrade Shard mogu se naći u veoma nezgodnoj situaciji kada upale svetlo u svojoj sobi. Naime, zbog neobičnog (zakošenog) oblika zgrade dešava se da se odraz osobe vidi na staklima susedne sobe a da gost toga nije ni svestan.

Lavina negativnih kritika krenula je kad je gost hotela na Tviteru objavio da na svom prozoru može da vidi šta se dešava u susednoj sobi. I to sve dokumentovao slikom:

U čemu je stvar? Da bi postigao kristalni efekat zgrade, arhitekta Renzo Piano odmaknuo je staklene panele od same fasade objekta. To je ustaljeni arhitektonski trik koji pak ovom prilikom nije baš najsrećnije izveden. Gosti koji u ovom hotelu s pet zvezdica plaćaju sobu od 450 funti pa naviše za jednu noć, sigurno ne očekuju takav smeštaj.

shard-shang-li

Uprava hotela se brzo oglasila i rekla da se zbog jedinstvenog izgleda Sharda u pojedinim sobama može zaviriti u susednu sobu i naglasio da se u tom slučaju mogu iskoristiti roletne. Slaba uteha pa ne čudi što je hotel ubrzo nazvan Voajerski san.

Pogledajte kako izgleda londonski Shard.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *