Opština Zemun planira da do 2013. godine napravi prvi i dugo očekivani akvapark u Beogradu.

Zabavni vodeni kompleks bio bi čak četiri puta veći od akvaparka u Jagodini i prostirao bi se na preseku Novog novosadskog i Starog batajničkog puta u Batajnici. Za ovu skupu investiciju, vrednu više od 20 miliona evra, opština Zemun zatražila je pomoć od Evropske investicione banke (EIB).

Park će se prostirati na površini od 120.000 kvadrata. Prilikom izrade projekta računali smo i na blizinu Dunava, dva važna evropska koridora, autoputa E-70 i E-75 i aerodroma, što bi omogućilo dobru posećenost. Srbiju svake godine poseti oko dva miliona turista. To znači i da bi već postojeća turistička ponuda Zemuna realizacijom ovog projekta bila znatno bogatija – ističe predsednik opštine Zemun Branislav Prostran.

2,5 miliona dinara dnevno od akvaparka

Tokom letnjih meseci, jagodinski akvapark svakog vikenda posećivalo je 10.000 ljudi. Samo od ulaznica park je zaradio skoro dva i po miliona dinara, za svega jedan dan. Ako se u to uračuna da je ležaljku iznajmilo makar polovina posetilaca, to je dodatnih 200.000 dinara. Iako je veoma skup projekat, akvapark u Zemunu i te kako bi bio isplativ za opštinski budžet s obzirom na to da bi mogao da primi četiri puta više posetilaca od trenutno jedinog akvaparka u Srbiji.