Novi objekti

Gradnja bazena između Stare i Nove Pazove

Polaganjem kamena temeljca je i zvanično označen početak radova na izgradnji novog bazenskog kompleksa u opštini Stara Pazova.

– Izgradnjom ovog bazenskog kompleksa, biće ispunjen višedecenijski san građana opštine Stara Pazova, izjavio je predsednik opštine Goran Jović.

Prema njegovim rečima, u prvoj fazi, do kraja avgusta 2011. godine, biće završeno pet bazenskih celina. Izgradiće se dečji bazeni različitih dubina sa vodenim atrakcijama i toboganima za najmlađe, dok će u drugoj fazi biti izgrađen olimpijski bazen sa svim sadržajima koji zadovoljava standarde i svetskih prvenstava u vaterpolu i plivanju, dok će u trećoj fazi biti izgrađen i zatvoreni bazen.

 

U finansiranju ovog projekta učestvuje i Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine. Prema planu, izgradiće se kompleks bazena sa pratećim objektima i opremom, na površini od 24.000 m2. Takav kompleks omogućiće takmičenje i treniranje plivačkih sportova, relaksaciju i razonodu stanovnika okolnih naselja. Gradilište na kojem će biti izgrađen kompleks bazena nalazi se na raskrsnici puteva između Stare i Nove Pazove, Banovaca i Vojke.

(eKapija)

 

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

2 komentara

  1. Jan

    U Segedinu i Budimpesti postoje vodeni parkovi koji su dve generacije ispred ovih objekata. Sto se malo ne ugledamo na njih?

  2. Dejan

    12 godina kasnije, i dalje jedno veliko ništa
    Prva faza ostade i jedina koja se radila.
    Sramota ..

Ostavite odgovor

Obavezna polja *