Izvođenje

Hrvati napravili tunel koji ne vodi nikud

Fotografije velike rupe usred Omiške Dinare obišle su zadnjih dana susednu Hrvatsku. Ta nesrećna rupa se našla na udaru javnosti jer predstavlja tunel koji vodi – nigde.

Kako prenosi Jutarnji, na kraju tunela je kanjon reke Cetine pa će vam trebati motor iz akcionih filmova da bi preleteli na drugu stranu. Mosta, naime, još uvek nema i ne zna se kada će ga biti.

Omiški inženjer Ivo Vulić tvrdi da je sve to žalosno. U projekt brzog autopa biće uloženo 170 miliona evra, od toga 60 miliona evra otpada na omiški deo, a baš će tu biti sagrađena tri tunela i dva vijadukta. Vulić smatra da je to besmisleno trošenje novca, ali i uvreda za čitavu struku tunelogradnje.

Split, 22.01.2013 -  Probijen je tunel koji je dio zaobilaznice OmisaSaboter projekta

Ono što on govori ima težinu – bio je jedan od vodećih stručnjaka u projektu gradnje tunela Sveti Rok, jednog od najmodernijih i najkvalitetnijih tunela u Europi.

– Još sam 2006. upozoravao da će se sve ovo dogoditi. Slao sam nebrojene dopise svima, a s grupom inžinjera poslao sam investitoru i alternativni projekt koji ne bi zahtevao toliko sredstava. Niko mi se nije udostojio ni odgovoriti. Proglasili su me saboterom – kaže Vulić. Dodaje da tunel nema okretište za slučaj nesreće niti servisnu cev.

– Uopšte ne znam ko je mogao dati suglasnost za njegovu gradnju – ljutit je Vulić.

Omis, 25.01.2013 - Probijen tunel Omis nad kanjonom rijeke CetineOmis, 25.01.2013 - Probijen tunel Omis nad kanjonom rijeke CetineSplit, 22.01.2013 -  Probijen je tunel koji je dio zaobilaznice Omisa

(Jutarnji)

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Nikola

    Jel znate kad će biti smak sveta ? Kad mi Balkanci napravimo nešto poput tunela lamanš ili onog što su Švajcarci napravili. Ne kažem ni da smo lenji ni glupi već NEODGOVORNI. Stalno u drugima tražimo krvica za neodgovornost umesto da krenemo od sebe !

Ostavite odgovor

Obavezna polja *