Novi most kod Beške, koji se nalazi na severnom kraku Koridora 10, biće isti kao stari most pored koga se gradi i imaće dužinu od 2,2 kilometra. Most bi trebao da bude gotov do maja sledeće godine.

Rukovodilac radova na izgadnji mosta iz „Alpine“ Milorad Stevanović je rekao da u most do sada ugrađeno oko 40.000 kubika betona od predviđenih skoro 65.000 kubika. Stevanović je kazao da će u novi most biti ugrađeno 1.500 tona kablova i 6.500 tona armature.

Direktor projekta izgradnje mosta Slobodan Mitrović iz „Alpine“ potvrdio je da je most u izgradnji preko Dunava kod Beška najduži most koji se trenutno gradi u Evropi. On je kazao da su na levoj obali Dunava završeni svi šipovi i stubovi i 14 polja po 45 metara za gornju konstrukciju mosta.

Mitrović je naveo da je su u reci, takođe, urađeni svi šipovi, temelji i stubovi i da je u pripremi montiranje skele za konzolno betoniranje raspona u reci.

– Na desnoj obali Dunava su, takođe, urađeni svi šipovi i temelji, a privode se kraju radovi na stubovima budućeg mosta sa te strane reke- rekao je Mitrović. On je dodao da se radi i na specijanoj konstrukciji za sanaciju klizišta u neposrednoj blizini mosta.