Nameštaj i oprema

I Vitra je poklekla: Kancelarijski nameštaj od OSB ploča

OSB ploče su veoma popularne u enterijerima zbog toga što imaju lepu, izražajnu strukturu ali pre svega zato što su jeftine. Ko bi rekao da će ih koristiti i čuvena Vitra?!

Na ovogodišnjem sajmu nameštaja u Stokholmu mogli smo videti puno nameštaja s naglašenim teksturama. Ali nismo očekivali da će i čuveni proizvođač nameštaja Vitra napraviti nešto od OSB ploča jer se radi o zaista povoljnom materijalu a zna se da su cene Vitrinih komada prilično visoke. U svakom slučaju, trend je trend i Vitra ga svakako prati.

vitra-#2016sff

Oni su ovom prilikom predstavili radni stolovi kojima se može podesiti visina. Ona se može podesiti tako da odgovara korisniku kako u sedećem tako i stajaćem položaju. Iako se kod nekih proizvođača radnih stolova videli da se visina stola može regulisati elektronski, odnosno, preko tastera, Vitra se odlučila za tradicionalniji način – uz pomoć manje poluge.

vitra-radni-sto-#2016sff

Osim materijala, radni stolovi privukli su našu pažnju jer su potpuno sklopivi što značajno olakšava selidbe i premeštanje. Takođe, ovi stolovi mogu biti veoma zanimljivi onim firmama koji kombinuju radni prostor sa još nekom funkcijom (radionica, sala za sastanke…) jer se lako mogu spakovati i odložiti u kraj. Pogledajte kako to izgleda:

Zanimljivo je to da kada postavite radnu ploču stola u svoj najniži položaj, dodate jastuke i radni sto se pretvara u dvosed. Ovo niste očekivali!

vitra-dvosed-#2016sff

Pogledajte još članaka sa sajma nameštaja u Stokholmu.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *