Nameštaj i oprema

Ikea lansirala nove kuhinje koje se mogu sastaviti po vašoj meri

Ikea Hacka kuhinje su nova linija lakomontažnih i promenljivih kuhinja.

Zajedno sa fakultetom za dizajn nameštaja u Lundu i tehnološkim fakultetom u Ajndhovenu, Ikea je 2013. godine pokrenula projekat Kitchen revolution 2025. Ovaj projekat imao je za cilj da istraži estetiku kuhinja u budućnosti i potrebe ljudi u njima.

Pogledajte do kakvog se rešenja došlo!

IKEA hacka01

Studenti prve godine master studija imali su zadatak da istraže ponašanje korisnika u kuhinji tokom spremanja hrane i da onda dizajniraju kuhinju na osnovu tih navika i potreba.

IKEA hacka 02

Studenti Linus Hagberg, Philipp Süssmann, i Niklas Papen našli su rešenje u sve popularnijem lakomontažnom sistemu i konstrukciji koja dozvoljava promene. Vodili su se činjenicom da je modularni sistem uvek zgodan kao i da će biti pogodan za korisnike koji uvek žele nešto da promene, dodaju ili se otarase nepotrebnih delova.

IKEA hacka 03

Imajući sve ovo u vidu, Ikea je kreirala novu liniju kuhinja pod nazivom Hacka. Ovaj sistem kuhinja baziran je na modularnim okvirima koji se sastoji od standardizovanih dimenzija drvenih gredica, koje se međusobno spajaju metalnim zglobovima.

IKEA hacka 05

Sistem spajanja je jednostavan. To je valjda zaštitni znak Ikee…

IKEA hacka 06

Spajanjem ovog sistema dobijaju se površine koje mogu služiti za nošenje sanitarija, ormarića ili radnih površina. Ove kuhinje, osim što su funkcionalne, pružaju i mogućnost ispoljavanja kreativnosti i jedinstvenosti.

IKEA hacka 04

 

Pogledajte još interesantnog modularnog nameštaja.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *