Nameštaj i oprema

Radne sobe poznatih dizajnera

Nema zanata bez alata. Nema ni rada bez radne sobe. Evo kako poznati dizajneri zamišljaju kutak za rad.

Sledeći primeri enterijera „začinjeni“  su sa veoma skupim komadima nameštaja ali vi možete da iskoristite ovo kao ideju za vašu radnu sobu.

Radni sto zanimljivog oblika i stolica modernog dizajna je dovoljna za neodolji radni prostor. Crna stolica, sa tri nogare, Ant delo je dizajnera Arne Jakobsena a osmislio ju je davne 1952. godine. Na zid je postavljen čiviluk u obliku dugmića – Coatrack Dots.

 

Metalnu radnu stolicu možda ne srećemo često u radnim prostorima, ipak to nije slučaj u ovom primeru. Stolica Tolix Marais A Chair  koju je 1934. godine dizajnirao Havijer Paučard (Xavier Pauchard ) deluje elegantno i, u isto vreme, jako. Sistem polica u drvenim ramovima i drveni sto su dizajnirali Marina Bautier i Nazanin Kamali za Case.

Udobnu kancelarijsku stolicu pod nazivom Aluminum Management Chair dizajnirao je Eames 1958. godine. Stolica sa kožnim sedalom i alminijumskom konstrukcijom, koja omogućava okretanje za 360 stepeni, uklapa se sa aluminijumskim radnim stolom i komodom sa kliznim frontovima.

Drvenu nisku stolicu dizajnirao je Eames godine 1920. a radni sto sa metalnim nogarama Marsel Breuer za Knoll 1924. godine.

Pogledajte još neke od čuvenih dizajniranih elemenata za radne sobe.

Gledajući ove slike nameštaja sa početka 20-tog veka zaključujemo da dobar dizajn jeste večan, zar ne?

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *