Nameštaj i oprema

Kako od uzoraka materijala možete napraviti klub stolove

Zahvaljujući dizajneru Džošu Karmodiju, uzorci materijala, koji obično skupljaju prašinu u kancelarijama, mogu dobiti potpuno novu ulogu.

Svaki arhitektonski i dizajnerski studio ima uzorke materijala koji im služe da izaberu prave kombinacije materijala za svoje projekte. Međutim, kada taj materijal izađe iz proizvodnje, uzorci obično završe u đubretu ili budu zatrpani na gomili u skladištu. Međutim, dizajner iz Melburna, Džoš Karmodi, došao je na ideju kako da im udahne novi život.

Džoš se zapravo setio da kreira sistem stezaljki koji mogu biti spojnica između ploča različitih i po dimenzijama, i po debljinama i po, naravno, izgledu. Elegantne stezaljke Remnants, koje su ujedno i nogare stola, mogu biti baza za postavljanje ploča debljine i do 30 milimetara.

Zahvaljujući stezaljkama Remnants može se napraviti sto od ploča različitih debljina.

Zahvaljujući stezaljkama Remnants može se napraviti sto od bilo kog dostupnog materijala, piše Dezeen.

Osim što se određena ploča može montirati na stezaljke i postati funkcionalan i jedinstven sto, isto tako se i više ploča različitih dimenzija, dezena ali i od različitih materijala mogu međusobno povezati u jedinstvenu strukturu i na taj način se mogu dobiti stolovi velikih dimenzija.

Zahvaljući ovoj mogućnosti geometrija stola i njegove dimenzije su neograničene.

Pravda za uzorke

Džoš Karmodi je istakao da su mu inspiracija bili arhitekte i dizajneri enterijera i njihovi uzorci pločica, kamena i drvenih ploča koji im često skupljaju prašinu u kancelarijama.

“Svaki arhitektonski studio ima na stotine prelepih uzoraka kamena koji često budu na kraju bačeni. Kao odgovor na ovaj ciklus bacanja uzoraka, dizajnirao sam ovaj višenamenski sistem u nadi da će olakšati proces ponovnog korišćenja ovih otpadnih materijala.”, objasnio je Džoš.

Foto: Josh Carmody

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *