Izdvojeno, Nameštaj i oprema

15 najboljih klub stolova po poslednjoj italijanskoj modi

Na sajmu nameštaja u Milanu dominirali su klub stolovi koji kombinuju različite vrste materijala. Ovo su najbolji modeli koje smo tamo videli!

Koji god štand da smo posetili na Salone del Mobile 2017 bilo je vrlo jasno da je u modi trend upotreba različitih materijala na pločama klub stolića. Mermer, metal, staklo i drvo prepliću su jedni pored drugih na ovom malom ali centralnom komadu nameštaja svakog dnevnog boravaka.

Kružni stolovi bili su brojniji od onih sa ravnim i oštrim ivicama. Takođe, zapazili smo da se umesto jednog klub stola, uglavnom kombinuje više stolića različitih veličina.

 

Kako to sve izgleda? Krenimo redom!

15. Flou

Da je kombinovanje različitih materijala u trendu, može se videti i na modelima italijanske kompanije Flou. Na ovim klub stolovima kombinovano je drvo, mermer i staklo dok je konstrukcija od metala.

14. Poliform

Jedna stranica ovog Poliform klub stola je u trakama koje vizuelno unose dinamiku.

13. Eichholtz

Uverili smo se da metalni stolovi u sjaju u kombinaciji sa staklom deluju vrlo luksuzno. Dopala nam se ova kombinacija više manjih klub stolova koji mogu da obrazuju jedan veliki.

12. Diesel

Diesel, od kojeg smo navikli da viđamo dobre komade odeće, već se neko vreme probija i na tržištu nameštaja. Klub stolići imaju vintage efekat sa čeličnim nogarama zbog kojih će se najbolje uklopiti u industrijske enterijere.

11. Calligaris

Novi model italijanskog brenda Calligaris je ovaj uvijen stolić Vortex sa staklenom pločom.

10. Ivano Redaelli

Tanke nogice stolića Ivano Redaelli i staklena ploča deluju vrlo krhko i lagano. Staklene ploče u više boja mogu se sjajno kombinovati.

9. Ivano Redaelli

Ova kombinacija metalne baze i mermerne ploče istog proizvođača deluje mnogo stabilnije…

8. Flexform

Flexform model klub stola Icaro sa mermernom pločom i drvenom konstrukcijom deluje pomalo retro ali zato veoma efektno u enterijeru.

7. Poliform

Polilformov novi model Ilda je interesantan zbog toga što su bakarne nogare sasvim neobičnog oblika. Završavaju se mermernom pločom u svetlijoj i tamnijoj varijanti.

6. Colimbini Casa

Colimbini Casa je predstavio malo klasičnije forma klub stolova. Horizontalne ploče izvedene od debljeg materijala nasuprot vertikalama koje su izuzetno tanke i doprinose laganijem izgledu stola.

5. Natuzzi

Uz sofe Natuzzi, ovaj italijanski proizvođač predstavio je i klub stolove. Nama se dopao ovaj model industrijskog izgleda sa pločom u teksturi betona i metalnim nogicama.

4. Zanotta

Niobe je mali klub sto prečnika 48 cm koji je predstavila kompanija Zanotte. Model je zanimljiv jer metalne nogice nagoveštavaju da se radi o kvadratnom stoliću, međutim, gornja mermerna ploča je kružne forme.

3. Tonin Casa

Klub sto Flute mermerne baze u formi obrnute kupe i staklene ploče veoma privlači pažnju. Brend Tonin Casa je ovaj klub sto predstavio na sajmu u Milanu 2017.

2. Eichholtz

Metalna rešetka kao baza stola je i dalje u trendu…

1. Flexform

I za kraj, klub sto koji nas je ostavio bez daha! To je model na štandu Flexforma. Možda baš i nije praktičan za manje stanove, ali za one koji imaju prostora u svom dnevnom boravku ovaj grandiozni model sa sjajnom završnom obradom će fantastično dobro leći.

Foto: Promo i Gradnja.rs; naslovna fotografija: Zanotta, klub sto Emil

Srodni članci na portalu Gradnja.rs:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *