Eggerov univer zanimljivog kolorita; Foto: Sonja Brstina
Nameštaj i oprema

Nemojte se plašiti jakih kolorita u enterijeru ali obratite pažnju na jedno pravilo

Naša poznata dizajnerka enterijera Sonja Brstina kroz primere dečijih soba objašnjava kako treba raditi koloritne enterijere koji su novi trend u uređenju unutrašnjeg prostora.

Žuta, zelena, plava, crvena! Sve jarke nijanse kombinovane s osnovnom belom bojom su nešto što zaista dečiju sobu može odvojiti od svih ostalih prostorija u stanu.

Ako se odlučite za ovakvu koloritnu šemu za vaše klince, a nameštaj želite da pravite po meri, možete koristiti ivericu. Proizvođač Egger ima vrlo lepu paletu jednobojnih univera koje se mogu kupiti u kompaniji Pinoles.

Umirite jak kolorit osnovim bojama nameštaja; Foto: Giessegi

Žuta, zelena, plava, crvena! Nemojte se plašiti jakog kolorita, samo ne zaboravite da ih „ohladite“ s belom ili svetlo sivom bojom.

Ovo su neke od Sonjinih omiljenih nijansi jednobojnih univera. Brilijant žuta U114, Horizont plava U552, Flamingo roze U363, Modroo plava U560, Kivi zelena U626… „Ne bojte se da ih kombinujete zajedno na nameštaju kao u ovim primerima, ali nemojte zaboraviti ni osnovnu, mirnu, nijansu kao što je bela ili svetlo siva. Zato preporučujemo belu ivericu Osnovna ili Premijum. One će „ohladiti“ sve ove jarke nijanse i stopiti ih u zanimljivu celinu.“ – kaže arhitekta Sonja Brstina za Dizajn enterijera.

Osnovno pravilo za koloritne enterijere

Takođe, „jedno od osnovnih pravila dizajnera enterijera jeste da ako se odlučite za nameštaj u jarkim i šarenim bojama, velike površine kao što su zidovi budu obavezno moraju biti u neutralnim bojama i jednostavnog izgleda“ – dodaje Sonja. Zato su bela ili siva boja zida sjajni za kombinovanje sa šarenim nameštajem.

Još objašnjenja o korišćenju koloritnih boja u dečijim sobama pronađite na portalu Dizajn enterijera.

 

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *