Da vam ne smetaju kreativne komšije… Foto: Zorka Opeka
Materijali

Domaći akustični blok koji vas štiti od bučnih komšija

Zorka Opeka iz Šapca predstavila je Klimabloc 25 Aku koji ima sposobnost odlične zvučne izolacije od čak 54 dB za obostrano malterisane zidove.

Svi koji se bave stanogradnjom znaju da su jedna od najčešćih pitanja kupaca novih stanova vezana za termičku ali i zvučnu izolaciju zgrade. Ako ste se susretali s pitanjem „šta može da se uradi a da ne čujemo komšije?“ obratite pažnju na novi proizvod iz Šapca.

Naime, Zorka Opeka je nedavno lansirala nov proizvod zvani Klimabloc 25 Aku (380 x 250 x 238 mm) čime se poznatom porfoliju blokova Klimabloc pridružio još jedan blok debljine 25 centimetara i to sa akustičnim svojstvima. Ovo je postignuto tako što je težina bloka povećana skoro duplo (23,5 kg) dok je saće koje daje izolaciju i dalje prisutno.

Klimabloc 25 AKU namenjen je za gradnju pregrada između dva stana

Klimabloc 25 Aku je namenjen za gradnju zvučno izolacionih pregrada između dva stana pa njegovu ugradnju treba odmah predvideti projektom.

Koliko je Klimabloc 25 Aku dobar u izolovanju od komšija govori i podatak da ima sposobnost zvučne izolacije od čak 54 dB za obostrano malterisane zidove. Dakle, ovaj proizvod je namenjen za gradnju zvučno izolacionih pregrada između dva stana pa njegovu ugradnju treba odmah predvideti projektom.

„Asortiman Klimabloc proširen je novim proizvodom kao odgovor na sve već zahteve tržišta, kao i samih investitora, preduzimača ali i krajnih korisnika koji se susreću sa problemom buke između stanova“, kaže za naš portal Ksenija Miklić, direktorica prodaje Zorka Opeke. Klimabloc proizvodi su počeli da se prave pre deset godina, a sada je u porfolio ubačen novi proizvod koji je akustičan i dodaje da njegova proizvodnja nije tako jednostavna. „Ovaj blok se dosta teško proizvodi jer jer proces sušenja duži zbog saća.“ – dodaje Miklić.

Zorka Opeka je ovaj blok uvrstila u svoju redovnu ponudu, a na Klimabloc 25 Aku čeka se otprilike dva meseca. Isporučuje se u paleti od po 60 komada.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

2 komentara

  1. Dejan

    Molim vas da istrazite kolko nasi investitori ulazu i da li u opste ulazu u zvucnu izolaciju, koji su to materijali i koliko su efikasni. Ako su samo blokovi (ne mislim na ovaj blok iz gornjeg teksta) i malteri to nije nista, u vecernjim satima je kao da su stari izmedju gipsane ploce. Samo brinu o sminci da se lakse proda, a kada se stanari uselu to je kao na stadiumu!

  2. Far is

    U mojoj zgradi, između stanova je rađen dvostruki zid.. 10 cm blok+5 (vazduh) +10 blok.. Prilično je dobra zvučna izolacija .

Ostavite odgovor

Obavezna polja *