Materijali, Sajmovi

Sajam 2012: Ytong niskoenergetska porodična kuća

Svi posetioci Sajma građevinarstva u Beogradu od 24. do 28. aprila imaće jedinstvenu priliku da se na štandu na otvorenom kompanije Xella Srbija na kratko „usele“ u Ytong porodičnu niskoenergetsku kuću.

Model zidane kuće od 40m2 je kompletno napravljena od Ytong termoblokova i opremeljena je solarnim kolektorima. Ytong termoblokovi se vrlo jednostavno obrađuju i ugrađuju, blokovisu velikih dimenzija i male težine, pa je gradnja dva i po puta brža nego klasičnim materijalima.

Zahvaljujući odličnim toplotnim i zvučnim karakteristikama, dodatna izolacija nije potrebna, što omogućava uštedu i do 30% u spoljašnjem zidu.

Zoran Orlović, direktor marketinga kompanije Xella Srbija rekao je da su Ytong porodične kuće poznate i kao efikasni niskoenergetski objekti, vrlo pogodni za ugradnju solarnih panela, odnosno korišćenje sunčeve energije.

Ytong niskoenergetsku kuću je moguće sazidati za samo 65 dana. Uređenje enterijera je olakšano zahvaljujući Ytong univerzalnim pločama po principu „uradi sam“ koje se lako obrađuju i koje vam omogućavaju da ih jednostavno i kreativno oblikujete po želji.

Kompanija Xella Srbija u svojoj ponudi ima čak 40 različitih idejnih rešenja energetskih i niskoenergetskih projekata kuća koje su projektovane za svačiji ukus i džep.

„Kompanija je za sve svoje kupce obezbedila i besplatan proračun i specifikaciju potrebnog Ytong materijala za zidanje, DVD sa uputstvom za gradnju, besplatnu tehničku pomoć instruktora za gradnju, kao i listu sertifikovanih izvođača radova i stovarišta Ytong materiala”, kazao je Orlović.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *