Uvodna manifestacija BAB 2019 ove subote u Bioskopu Balkan
Dešavanja

BAB 2019 u Bioskopu Balkan

Stručni panel će biti održan u subotu 20. jula u 19h u glavnoj sali Bioskopa Balkan.

Nakon osvrta na projekat rekonstrukcije Bioskopa Balkan, koji sa nestrpljenjem očekujemo u 2020. godini, vratimo se još jednom ovoj istorijskoj zgradi, koja polako prerasta u posebnu instituciju kulture.

Njegov unutrašnji prostor, iako nedovršen, uveliko ugošćava umetnike, muzičare, dizajnere i druge aktere kulturne svere našeg društva, a među njima su svoje mesto pronašle i arhitekte.

Na panelu će govoriti arhitekte, koje su na nekoliko prethodnih Bijenala osvojili neku od nagrada i predstaviće svoje aktuelne projekte.

Naime, ova institucija se sprema da ugosti četvrti Balkanski arhitektonski bijenale, a najava ove manifestacije uobličena je u vidu jednog stručnog panela, koji će biti održan u subotu 20. jula u 19h u glavnoj sali Bioskopa Balkan. Na panelu će govoriti arhitekte, koje su na nekoliko prethodnih Bijenala osvojili neku od nagrada, predstaviti svoje aktuelne projekte i pričati o drugim dešavanjima koja se najavljuju za novembar 2019. godine.

Ovogodišnji BAB 2019 organizuje se u saradnji sa Fondacijom Saša Marčeta, čija je misija aktivno delovanje u razvoju i popularizaciji kulture, nauke i umetnosti, pa domaćini pozivaju ne samo arhitekte i dizajnere, već i druge ljubitelje ovih disciplina, da posete subotnji panel i naravno glavni događaj u novembru 2019. godine.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *