Nameštaj i oprema

Lažni kamin: Savršen detalj za topli dom

Ognjište, kao simbol okupljanja porodice od davnina, godinama je prilagođavajući se savremenom čoveku  evoluirao u šarmantni detalj enterijera.

Kamin sada služi uglavnom kao dekorativni element ili eventualno dopunski izvor grejanja. Ipak njegovo prisustvo u enterijeru oplemenjuje prostor, čini ga prijatnim i udobnim. Kroz vreme ustalila se navika, a u daljoj istoriji i potreba, da kamin zauzima centralno mesto u kući oko koga se porodica sastaje. Odatle verovatno i podsvesna potreba ljudi da ga kao element enterijera poseduju u svojim dnevnim sobama.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kamini su jedan od retkih segmenata prostora koji se mogu savršeno uklopiti u enterijere različitih stilova. Menjanjem materijala, boje, oblika i veličine, mogu biti sastavni deo gotovo svakog stila enterijera.

lazni kamin 5

Danas se sve češće u dnevnim sobama mogu videti lažni kamini. Iako ne obavljaju prvobitnu funkciju grejanja, oni daju toplinu prostoru. Stoga, ukoliko vam dodatno grejanje nije potrebno ili iz tehničkih ili funkcionalnih razloga želite jednostavniju verziju tradicionalnog kamina,ulepšajte svoj životni prostor lažnim.

lazni kamin 4

Lažni kamin može se napraviti od neiskorišćene niše, gde se gornji deo zatvara gips-kartonskom pločom ili nekim drugim materijalom, a donji deo ostaje otvoren za vaše kreativne ideje. Takođe se može napraviti i na ravnom zidu, tako što se dozida izbačeni deo željene visine i oblika.

lazni kamin 6

Nedostatak ložišta možete sami zameniti nekom vama interesantnom funkcijom. Ona može biti isključivo dekorativna, ili u ovom prostoru možete odlagati knjige, drage stvari i ukrase ili postaviti sveće i“ vratiti mu stari sjaj“. U svakom slučaju, gornja površina kamina  kao i ranije može imati prvobitnu ulogu, čuvanja porodičnih fotografija i uspomena. Tako kamin ostaje omiljeni element prostora.

lazni kamin 7

lazni kamin 1

OLYMPUS DIGITAL CAMERAlazni kamin 8

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *