Nameštaj i oprema

Čuvena fotelja Alvara Alta dobila bezobrazan dizajn

Redizajniran model iz 1936. godine nije namenjen za one mlađe od 18 godina… 

Američki brend Supreme predstavio je svoju verziju čuvene fotelje 400 Tank koja privlači pažnju pomalo ekstravagantnim izborom štofa. Naime, ova fotelja presvučena je crvenim štofom na kojem ispisana reč „F*ck“ — nećemo prevoditi šta to znači ali verujemo da svi dobro znate.

Dizajn slavnog finskog dizajnera je i dalje popularan pa zato ne čudi što se on i dalje proizvodi — doduše u „malo“ drugačijoj varijanti.

 

Kako to dobro primećuje Dezeen, slovo „U“ u bezobraznoj reči na štofu je u italiku što je omaž Robertu Indijani i njegovom radu „Love“.

Jagma za Alvarom

Čuvenu fotelju 400 Tank, dizajnirao je Alvar Aalto za Artek — svoju firmu koju je zajedno sa svojom suprugom, arhitektom Aino Aalto, kolekcionarom umetnina Maire Gullichsen i kritičarem Nils-Gustavom Hahlom, osnovao 1935. godine.

U septembru 2013. godine Artek prelazi u vlasništvo švajcarskog proizvođača nameštaja Vitra, uključujući i proizvodne pogone u kojima je Aalto razvijao svoj prepoznatljiv nameštaj savijene forme.

Među velikim brojem entuzijasta, dizajn slavnog dizajnera je i dalje popularan pa zato ne čudi što se on i dalje proizvodi — doduše u „malo“ drugačijoj varijanti.

Brendu Supreme ovo nije prvi put da sarađuje s Artekom. Prošle godine, kao deo njihove kolekcije predstavili su svoju verziju hoklice Stool 60.

Redizajnirani Stool 60

Foto: Supreme

Kada ste već ovde, pogledajte i ovo:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *