Nameštaj i oprema

Nogare za sečenje drva kao inspiracija za nameštaj od aluminijumskih cevi

Dizajnerski duo iz studija OS & OOS stvorili su fuziju tradicionalnog i modernog dizajna kroz kolekciju nameštaja Tunnel.

Mogu li aluminijumske cevi biti toliko prefinjene da mogu da budu deo enterijera? Izgleda da je to moguće! Inspirisani formom postolja koje se koristi za sečenje drva, holandski dizajnerski duo Oskar Peet i Sophie Mensen iz studija OS & OOS, kreirali su liniju nameštaja od aluminijumskih cevi. Kolekciju koja ima minimalističku, modernu estetiku, čine klupe za sedenje, stolice, stolovi, stalci za odeću i komode. Pogledajte kako to izgleda!

Konstrukcija nogara za sečenje drva je lepa i inteligentna jer ona tako lako ispunjavaju svoj zadatak.

„Obzirom da sam iz Kanade, često sam koristio nogare za sečenje drva za ogrev. Onda sam uvideo da je koliko je konstrukcija tih nogara lepa i inteligentna jer ona tako lako ispunjavaju svoj zadatak. Videli smo vezu između ekstrudiranih aluminijumskih cevi i trupaca, koje smo zatim postavili na nogare, poput onih kod nogara za sečenje drva i tako dobili inspiraciju za celu kolekciju nameštaja.“, rekao je Oskar Peet za Dezeen.

Korišćenje lasera za pravljenje proreza na aluminijumskim cevima, omogućilo je dizajnerima da izbace vezivne elemente, poput vijaka, lepka ili šrafova, i elemente uklapaju žlebovima.

Osim što je lak, aluminijum je ujedno i čvrst materijal, međutim dizajneri su ga izabrali i zbog mogućnosti njegovog recikliranja.

Najveća prednost korišćenja aluminijuma jeste ta što se on mogućnost anodizacije. To je zapravo tehnika koja stvara jak oksidacioni sloj na površini materijala koji može biti i u boji. Tako je svaki komad nameštaja iz kolekcije Tunnel dostupan je u pet različitih boja: šampanj, tamno crvena, roze, crna i prirodna siva boja aluminijuma.

Foto: OS & OOS

Kad ste već ovde…

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *