Građevinarstvo

Zakrivljena staklena klizeća vrata za nove arhitektonske forme

Prozori na ovoj amorfnoj kući omogućavaju prožimanje prirode i enterijera.

Lumishell je deo uspešne saradnje između inženjera Kristofa Beničoua, i Lumicene, kompanije specijalizovane za proizvodnju zakrivljenih staklenih vrata. Rezultat je mala, prefabrikovana jedinica sa zakrivljenim prozorima koja maksimalno iskorišćava potencijal prirode jer kako kaže Kristof: „Samo je pogled važan!

Lumishell je otvoren ka prirodi, ali ujedno garantuje bezbednost i privatnost.

A da bi taj pogled bio što bolji, okosnicu kuće, od tri različite prostorne celine, čine prozori koji se u potpunosti rotiraju i omogućavaju da priroda postane sastavni deo enterijera. Zbog ovakve arhitekture ova kuća više liči na nekakav paviljon u obliku čaure, piše ArchDaily.

Lumishell je osmišljen tako da maksimalno iskoristi potencijal lokacije na kojoj je postavljena. Ona je otvorena ka prirodi, ali ujedno garantuje bezbednost i privatnost. Zahvaljujući strateški postavljenim ogledalima, panorama postaje sastavni deo enterijera.

Fasada kuće izvedena je od aluminijumskih panela. Ovaj materijal izabran je jer on odlično odgovara formi objekta kao i velikim zakrivljenih staklenim površinama a pritom će dobro izgledati i u prirodi.

Brza montaža

Zahvaljujući prefabrikovanoj proizvodnji i olakšanom procesu montaže – ne zahteva betonske temelje – ova kuća lako može promeniti lokaciju. Može se prevesti kamionom ili kontejnerom i monirati za četiri ili pet dana. Jedini uslov je ravna površina koja može da izdrži težinu konstrukcije.

Dostava širom sveta počeće 2018. godine.

Foto: Lumishell

Kada ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *