Nameštaj i oprema

TOP 10 fotelja u domaćim salonima

Idemo u šoping s arhitektom kako bismo pogledali ponudu u salonima nameštaja i uštedeli vam dragoceno vreme.

Posle nešto više od godinu dana, ponovo obilazimo domaće salone nameštaja da vidimo da li se ponuda fotelja promenila. Iako smo pomalo razočarani izborom, predstavljamo vam deset najboljih modela fotelja po izboru arhitekte Sonje Brstine. Krenimo redom!

Iako je ponuda dosta ograničena, u salonima se mogu pronaći dobri modeli fotelja za svačiji džep.

 

Foteljicu skladnih dimenzija, pogodnu za dnevnu sobu ali i za spavaću sobu, pronašli smo u salonu Casa Bianco u TC Ušće. Orijentacione dimenzije su 70×75 cm, košta oko 40.000 dinara, a isporučuje se u različitim materijalima. Jedina mana jeste to što se na isporuku čeka oko 45 dana

Favoriti arhitekte

Još dva zanimljiva modela pronašli smo u salonu Casa Bianco. Manja, bež-siva s žutim kederom (ispod 30.000 din) i nešto većih dimenzija bez rukonaslona u prljavo lila boji (oko 43.000 dinara).

Naša arhitektica Sonja Brstina izdvojila je ove dve fotelje za favorite kako zbog lepe forme tako i zbog materijala koji izuzetno lepo izgledaju uživo.

Favoriti

Model Beatrice iz salona Atlas Užice nije novitet, ali je vrlo interesantna kako zbog forme tako i zbog izbora štofa. Cena joj je nešto ispod 30.000 dinara. Ovaj model u jarkoj boji odgovarao bi razigranom enterijeru za mlađe osobe.

Ukoliko tražite fotelje klasičnije forme i da pritom bude na okretanje, ovaj model od 41.600 dinara iz salona Atlas Užice može biti interesantan. Bočne strane naglašene su štepom u boji materijala što zanimljivo izgleda. Saznali smo da je moguće poručiti model s fiksnim nogicama i da je cena tada nešto niža.

U salonu Emmezeta zapazili smo sličnu fotelju koja se zove Como u sivom štofu i koja je takođe naglašena štepovima na leđima i sedalnom delu. Dimenzija fotelje je 77×87 cm, a njena cena je 26.599 dinara.

Povoljniji modeli

Nešto jeftinije modele našli smo u salonu Vitorog. Fotelja Tiffany, dimenzija 70×70 cm, s trenutnim popustom za gotovinsko plaćanje, košta nešto više od 19.000 dinara. Ovo je jedan od modela koji je zbog svojih dimenzija praktičan za manje dnevne sobe.

Nešto klasičnija fotelja u shabby chic stilu jeste ova fotelja Damask iz salona Es Sistem čija cena iznosi 28.790 dinara. U cenu je uključen i dekorativni jastuk koji može biti u materijalu fotelje ili nekom drugom štofu.

Iako u Simpove salone sve ređe ulazimo, za vas smo pogledali i tamo šta može da se kupi. Nažalost, ponuda se nije mnogo promenila od našeg poslednjeg šopinga

Ipak, ovi stari modeli su na popustu pa je tako klasična fotelja Aldo snižena za 28% i sada košta 29.000 dinara dok se tabure zasebno kupuje i košta 12.200 dinara. Pogledajte kako ova fotelja izgleda u izvedenom enterijeru.

Sonji se iz salona Simpo najviše dopala fotelja Margo i preporučuje je onima koji imaju prostranu dnevnu sobu. Ova fotelja je takođe na popustu i njena cena iznosi 23.423 dinara

Dakle, iako je ponuda dosta ograničena ipak se mogu pronaći dobri modeli fotelja za svačiji džep. Doduše, mi nismo istraživali šta se sve može pronaći u salonima koji zastupaju inostrane brendove ali o tome nekom drugom prilikom. Srećna kupovina!

Foto: Gradnja.rs

Srodni članci na portalu Gradnja.rs:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *