Nameštaj i oprema

Stilovi uređenja: Shabby Chic

Romantično uređenje enterijera s nameštajem u pastelnim bojama koji izgleda kao da je rekonstruisan zove se Shabby chic.

Stil je nastao u Velikoj Britaniji i on evocira atmosferu velikih kuća u kojim se sa starim, ručno prefarbanim komadima nameštaja uz nežne boje na materijalima stvara ugodna i topla atmosfera. Upravo tako je i nastao naziv Shabby Chic – od reči pohabano i šik.

Nameštaj je sa dosta detalja, uglavnom svetlih tonova, bele, bež ili sive sa naglaskom na teksturi mutne i nedovršene završnice. Osim na nameštaju, utisak „nedovršenog “ često se postiže i zidom od bele opeke ili drvenim pregradama.

Shabby-Chic-enterijer-1

Tipično za Shabby Chic stil jeste i prisustvo vintage stilskog dekora kao što su vaze, antičke slike, tkanine ili drugi predmet koji imaju umetničku vrednost.

U prostoru se pored bele pojavljuju i pastelne nijanse poput plave, roza, zelene. Nije neobično da se pojavi poneki detalj u srebrnoj ili zlatnoj nijansi.

Shabby-Chic-enterijer

Ovaj stil je vrlo popularan jer ne zahteva veliki budžet. Doduše, potrebna vam je zato kreativnost i dobre ideje. Počnite tako što ćete stari nameštaj prefarbati belom bojom. Potom, unestite u enterijer cvetne motive. To možete uraditi i na tapetama, na posuđu, na tkaninama ili bilo kakvoj drugoj dekoraciji. Možda su upravo zbog ovoga, ljubitelji ovog stila u najvećem broju žene.

Shabby-Chic-enterijer-2

Shabby-Chic-enterijer-3

Shabby-Chic-enterijer-5

Shabby-Chic-enterijer-6

Shabby-Chic-enterijer-7

Foto: extendcreative.com

Shabby-Chic-enterijer-8

Pogledajte enterijer restorana u Srbiji koji je urađen u shabby chic stilu.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *