Ovaj nameštaj dokazuje da police od umetničkih dela razdvaja tanka linija.

Nameštaj je odavno prestao da bude samo upotrebni predmet za odlaganje stvari već je postao dekorativni element, odnosno, skulptura u prostoru koja privlači pažnju svojom interesantnom formom.

To je posebno slučaj kod polica u dnevnim boravcima koje vam ovom prilikom predstavljamo.

Da bi linije polica došle do izražaja, vrlo je bitno da nisu prenatrpane stvarima.

 

I italijanski proizvođač nameštaja MDF Italia svoje modele otvorenih polica posmatra kao glavne ukrase na zidovima – možda čak više nego same upotrebne predmete. Iako ne preterano praktične po pitanju odlaganja, ne možemo da osporimo lepotu i efektan izgled ovih komada nameštaja.

Kombinacija oštrih linija, punih i praznih površina na zidu, stvara utisak umetničkog dela.

Da bi linije polica došle do izražaja, vrlo je bitno da nisu prenatrpane stvarima. Same linije nameštaja stvaraju neku vrstu zidne skulpture i umetničkog elementa.

Za one željne praktičnijeg nameštaja, dobra je kombinacija zatvorenih polica s otvorenim elementima. Zatvoreni elementi su bez ručkica i otvaraju se na dodir push mehanizmom.

Ove police prave se od bojenog MDF-a (medijapana). Osnovna boja je neutralna (bela) dok se detalji i manje površine farbaju u jarke boje. Neutralne boje odabrane su jer će konačni kolorit na kraju dati knjige ili dekorativni elementi poput vaza i figurica.

Korisni linkovi na portalu Gradnja.rs:

Foto: MDF Italia