Nameštaj i oprema

Police u dnevnom boravku kao dekorativni elementi

Ovaj nameštaj dokazuje da police od umetničkih dela razdvaja tanka linija.

Nameštaj je odavno prestao da bude samo upotrebni predmet za odlaganje stvari već je postao dekorativni element, odnosno, skulptura u prostoru koja privlači pažnju svojom interesantnom formom.

To je posebno slučaj kod polica u dnevnim boravcima koje vam ovom prilikom predstavljamo.

Da bi linije polica došle do izražaja, vrlo je bitno da nisu prenatrpane stvarima.

 

I italijanski proizvođač nameštaja MDF Italia svoje modele otvorenih polica posmatra kao glavne ukrase na zidovima – možda čak više nego same upotrebne predmete. Iako ne preterano praktične po pitanju odlaganja, ne možemo da osporimo lepotu i efektan izgled ovih komada nameštaja.

Kombinacija oštrih linija, punih i praznih površina na zidu, stvara utisak umetničkog dela.

Da bi linije polica došle do izražaja, vrlo je bitno da nisu prenatrpane stvarima. Same linije nameštaja stvaraju neku vrstu zidne skulpture i umetničkog elementa.

Za one željne praktičnijeg nameštaja, dobra je kombinacija zatvorenih polica s otvorenim elementima. Zatvoreni elementi su bez ručkica i otvaraju se na dodir push mehanizmom.

Ove police prave se od bojenog MDF-a (medijapana). Osnovna boja je neutralna (bela) dok se detalji i manje površine farbaju u jarke boje. Neutralne boje odabrane su jer će konačni kolorit na kraju dati knjige ili dekorativni elementi poput vaza i figurica.

Korisni linkovi na portalu Gradnja.rs:

Foto: MDF Italia

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *