Novi objekti

Idejno rešenje pozorišta u Subotici

Urađen je predlog idejnog rešenja za rekonstrukciju i sanaciju Narodnog pozorišta u centru Subotice kojim se njegova površina smanjuje za 6.000 kvadrata.

Ovaj dokument biće prateći prilog uz projektni zadatak koji će definisati Radna grupa za Narodno pozorište koju je imenovao grad. Prema Idejnom rešenju, rušiće se gornji sprat prema Koorzou i Trgu slobode. Površina objekata će umesto dosadašnjih 16.000 metara kvadratnih će biti smanjena na oko 10.000 metara kvadratnih.

Subotičani žele da se što pre izgradi Narodno pozorište. Smatraju da bi grad kao što je Subotica trebalo da ima pozorište,a ne samo započete investicije.

Gostujući u emisiji “In medijas res”, gradnačelnik Subotice, Modest Dulić je rekao da je predlog Idejnog projekta završen i da će Radna grupa da definiše tačne parametre projektantima kako bi zgrada trebala da izgleda. Predloženo je da ima jednu veliku i malu salu, da komercijalni prostori budu okorenuti prema Korzou i Trgu Slobode. Fasada će biti izgrađena u duhu neoklasicizma, a binska kula nad velikom i malom dvoranom zadržaće postojeću visinu.

Rekonstrukcija i izgradnja Narodnog pozorišta počela je juna 2007.godine. Prema prvim proračunima rekonstrukcija Narodnog pozorišta je trebalo da košta preko 20 miliona evra.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *