Aktuelno, Novi objekti

Završen akva park u Sokobanji

Akva park u Sokobanji vredan 133 miliona dinara, koji je završen u ponedeljak (17. oktobar 2011. godine), pomoći će da se poboljša turistička ponuda ovog mesta, izjavio je ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Srbije Oliver Dulić.

Dulić je, obilazeći završne radove na akva parku koji je počeo da se gradi 4. aprila ove godine, kazao da je to samo jedan od 247 projekata koji se finansiraju iz Programa pomoći građevinskoj industriji u uslovima svetske ekonomske krize za koji je država izdvojila ukupno 18 milijardi dinara.

Prema njegovim rečima, projekti koji su u tom programu finansirani „rađeni su na osnovu konkretnih potreba lokalne samouprave“.

Dulić je pozvao građane da posete Sokobanju i akva park na početku sledeće letnje sezone.

On je takođe pozvao sve lokalne samouprave u Srbiji da građanima brže izdaju dozvole za gradnju, što će doprineti da se više ne postavlja pitanje konkurentnosti srpske privrede.

首钢“水晶鞋”
首钢“水晶鞋”
Situacija
Situacija

Čelnici lokalne samouprave su istakli da je „akva park najznačajniji investicioni projekat u Sokobanji u poslednjih 30 godina“.

Predsednik opštine Sokobanja Dimitrije Lukić očekuje da će se nakon izgradnje akva parka povećati broj turista u tom gradu.

Lukić je ocenio da je brza izgradnja akva parka pokazala da opština ima dobre kapacite, jer je u kratkom roku izdala sve neophodne dozvole za gradnju.

ZTR „Gas oil“ iz Sokobanje, „Gradi-Tel“ doo iz Šarbanovca-Bor, „Ingel“ iz Knjaževca, „Zona-DIS“ doo iz Kuršumlije i „VK Kompani“ doo iz Sokobanje bili su zaduženi za izgradnju banje.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *