Nameštaj i oprema

Ikea lansira nameštaj i rasvetu s bežičnim punjačima

Da Ikea dobro poznaje svoje kupce govori i podatak da će se uskoro u prodaji naći lampe i stolovi koji smanjuju broj kablova u stanu.

U Ikeinim prodavnicama širom sveta uskoro će se moći kupiti nameštaj i rasveta koji omogućavaju bežično punjenje mobilnih telefona i tableta. Zahvaljujući poznatom Qi standardu, koji dozvoljava da se uređaj napuni samo tako što će se položiti na odgovarajuće postolje, nova Ikeina kolekcija umanjiće potrebu za silnim kablovima koji naružuju izgled stana jer vam punjači neće biti potrebni.

ikea-wireless-charging-2

U novoj kolekciji naći će se radni stolovi i lampe opremljeni posebnim postoljem za bežično punjenje. Dovoljno je da telefon ostavite na označeno mesto i zahvaljući Qi standardu, on će biti  napunjen bez priključenja na električnu mrežu.

ikea-wireless-charging-3

Da biste mogli da napunite telefon bežičnim putem potrebno je da vaš telefon podržava Qi standard. To su uglavnom noviji telefoni visoke klase na Androidu poput Samsung S4 ili S5, iPhonea 6 i sličnih. Listu podržanih telefona možete pronaći ovde.

ikea-wireless-charging-4

Nova kolekcija nameštaja i rasvete s bežičnim punjenjem naći će se u prodaji od sredine aprila 2015.

ikea-wireless-charging-5

Kako radi Qi standard

Punjač ima odašiljač u obliku primarne zavojnice koja stvara dovoljno snažno magnetno polje kojim električna energija dolazi do sekundarne zavojnice u prijemniku koja je spojena na bateriju telefona.

ikea-wireless-charging-6

Pročitajte i o kuhinjskim pločama koje podržavaju bežično punjenje.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *