Izdvojeno, Softver

Prostornom perspektivom do optičke iluzije

Ovoga puta alat fotografa Erik Johanssona, kojim se služio da stvori iluziju na svojim umetničkim delima, bila je perspektiva.

Erik Johansson je švedski fotograf iz Berlina poznata zahvaljujući svojim neverovatnim fotografijama obrađenim u Fotošopu. Veštim vizuelnim manipulacijama on prikazuje svakodnevicu začinjeno neočekivanim obrtima. Sve njegove fotografije karakteristične su po optičkim iluzijama koje pravi kombinovanjem slika na kreativan način.

Optical Illusions

Novi set fotografija ovog umetnika sve su samo ne obične. Ono što na njima izgleda kao kuća, soba ili ulica za tren oka pretvara se u zapanjujuću optičku iluziju. Sve zahvaljujući kreativnoj manipulaciji koju pruža perspektiva.

Optical Illusions03

Neka njegova dela rađena su po narudžbini. Slika na kojoj je prikazan saobraćaj deo je akcije australijske Transportation Accident Commission. Ona ilustruje dezorijentaciju koja nastaje usled vožnje pod uticajem narkotika.

Optical Illusions04

Optical Illusions05

Slika čoveka u kući nosi naziv The Architect. Ona prikazuje arhitektu koji traga za inspiracijom u nemogućoj kući.

Optical Illusions06

Poslednja nosi naziv Closing Out i prikazana je zajedno sa snimkom „iza scene“, gde se može videti tok njenog stvaranja od skice do realizacije.

Rad ovog umetnika možete videti na ličnom web sajtu.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *