Aktuelno

IKEA: Zapelo oko zemljišta

Kompanija Ikea je zainteresovana da nastavi sa investiranjem na srpsko tržište, otvaranjem robne kuće i trgovačkog centra.

Investicija u robnu kuću i tržni centar iznosiće između 250 i 300 miliona evra, a IKEA je u proteklih pet godina već uložila oko tri miliona evra.

Tačan datum početka gradnje zavisiće od pregovora o kupovini zemljišta i brzine završetka pravno-administrativnih procedura vezanih za dobijanje dozvola, kaže menadžerka za odnose sa javnošću te kompanije Milena Vujičić. Prema njenim rečima, Ikea ne traži nikakav ekskluzivitet niti posebne uslove kada je u pitanju kupovina zemljišta za izgradnju robne kuće i trgovačkog centra, već je potrebno da se ispune predviđeni standardi i norme koje odgovaraju domaćim tržišnim kretanjima.

Laganin: Ikea tražila ekskluzivitet

Direktor Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) Božidar Laganin kazao je nedavno da je kompanija Ikea pregovarala sa državom o zemljištu Instituta za stočarstvo u Zemunu, koje je Vlada Srbije bila spremna da im da po minimalnoj ceni. On je dodao da se „pokazalo da ta kompanija traži ekskluzivitet, ali ništa ne nudi zauzvrat i ne vidim razlog da država da zemljište maltene besplatno, a da se ne obezbedi proizvodnja u Srbiji“.

Poznata švedska kompanija je već prisutna na tržištu Srbije, kroz dugoročnu saradnju sa domaćim proizvođačima nameštaja i direktna ulaganja u njihove proizvodne kapacitete.

„IKEA veruje u potencijale domaćih proizvođača i kvalitet njihovih proizvoda, saradnja sa domaćim kompanijama već godinama raste i planirano je da se takav trend održi i u budućnosti“, izjavila je Milena Vujičić.

(Tanjug)

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

1 komentar

  1. Milanka

    A i ta Ikea puno nesto trazi…

Ostavite odgovor

Obavezna polja *