Novi objekti

Falkensteiner u Srbiji: Hotel u Beogradu i na Staroj Planini

Početkom novembra 2012. otvoriće se prvi Falkensteiner hotel u Beogradu kojeg je projektovao Boris Podreka.

Firma Falkensteiner Michaeler Tourism Group AG predstavila je svoj sledeći projekat u Srbiji – Falkensteiner Hotel Stara Planina.  Hotel Stara Planina s četiri zvezdice, koji je otvoren krajem 2011., nalazi se na 1.350 metara nadmorske visine istoimene planine.

„Objekat je u prelepom prirodnom okruženju, sa 146 soba i Acqua SPA centrom, uključujući otvoreni i zatvoreni bazen, saunu i aromatično parno kupatilo. Kao jedno od najvećih skijaških područja Srbije sa oko pet meseci snežnog prekrivača godišnje, Stara planina je savršeno mesto za odmor ljubitelja skijanja. A kao zimsku ponudu porodicama već sada možemo ponuditi besplatnu školu skijanja za decu do deset godina starosti“, kaže Agron Beriša, generalni direktor za Jugistočnu Evropu.

Žičarom s gondolama gosti se prevoze iz hotela direktno do vrha Babin Zub (na 1.750m nadmorske visine). Od proleća do jeseni moguće je uživati u živopisnom pejsažu i netaknutoj prirodi baveći se brojnim aktivnostima na otvorenom, kao što su planinarenje, penjanje ili vožnja brdskim biciklom.

Falkensteiner Hotel Stara Planina nudi obiman paket usluga posebno namenjen porodicama na bazi „all inclusive“.

Otmar Michaeler, predsednik uprave firme Falkensteiner Michaeler Tourism Group AG, novi porodični hotel vidi „kao idealni dodatak Falkensteiner hotelu Belgrade, čija će se vrata otvoriti u novembru. Započinjanjem poslovanja na području Srbije s dva reprezentativna objekta se istovremeno pokrivaju kako rekreativni deo poslovanja firme, tako i poslovne operacije. Pritom je Srbija važno tržište za našu firmu. Našim prisustvom na srpskom tržištu takođe možemo povećati dodatnu prodaju.“

Falkensteiner hotel Belgrade Borisa Podreke

Falkensteiner hotel Belgrade će s početkom poslovanja u novembru prvenstveno ciljati na poslovne putnike i kongresni turizam, ali u ponudi će takođe pružati svu udobnost koju zahtevaju strani ljubitelji gradskog turizma. Hotel s četiri zvezdice s upečatljivom futurističkom fasadom očarava svojom atmosferom punom dobrog raspoloženja i vrhunskom opremom. Stosedamdeset i jedna soba i apartman, od kojih 28 luksuznih Royal soba, zajedno sa salonom za ljubitelje cigara, salonom za poslovne direktore s terasom na 9. spratu, City SPA centrom s teretanom i konferencijskim delom sa salom za bankete na površini od oko 750 m² ključni su elementi hotela.

  

Za moderno dizajnirani celokupni projekat s različitim namenama u beogradskoj poslovnoj četvrti odgovoran je u Srbiji rođen, a s prebivalištem u Beču, svetski čuveni arhitekta Boris Podreka.

Dva hotela u dva meseca

Otmar Michaeler je uzbuđen oko predstojećeg otvaranja u Beogradu i posvećenosti na Staroj planini: „Novi Falkensteiner hotel Belgrade je projekat koji je započet na pravom mestu i u pravo vreme. U prestonici Srbije, koja je ponovo postala jak regionalni poslovni centar, tržište hotela je nezasićeno i nedostaje mu veliki broj vrhunskih hotela po međunarodnim standardima. Ali, dugoročno gledajući, i sama Srbija predstavlja veliki potencijal u turističkom sektoru, pa smo se zbog toga odlučili i na pohod na Staru planinu. Ovim putem želim da se zahvalim Ministasrtvu finansija i privrede Republike Srbije kao i skupštini grada Beograda za poverenje koje su nam poverili kada je reč o upravljanju hotelima. Mi smo se veoma dobro pripremili za ulazak na srpsko tržište i na širenje našeg poslovanja, jer je mogućnost zarade vrlo perspektivna.

Projekat prati i internacionalni tour operater Michaeler & Partner, deo preduzeća FMTG AG. „U ovom projektu, kao i kod brojnih drugih Falkensteiner hotela, možemo kao pružalac celokupnih turističkih usluga, da ispratimo ceo proces počev od razvoja, izgradnje, upravljanja hotelom, pa sve do dalje turističke podrške. To čini nas i naše internacionalne projekte jedinstvenim“, kaže Michaeler.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *