Izvođenje

Načini lepljenja parketa

Pored kvalitetnog lepka, bitan je odabir pravog načina lepljenja parketa u zavisnosti koji efekat koji želite da postignete.

Puno površinsko lepljenje parketa

Najčešće lepljenje drvenih podova je punim površinskim nanošenjem lepka. Bitno je da lepak bude kvalitetan i elastičan kako ne bi dolazilo do pucanja. Kvalitetni lepak dobro prijanja na podlogu a elastičnost mu omogućava da apsorbuje vibracije izazvanih hodanjem.

Sika Bond elastični lepak za parket dobro lepi različite vrste drvenih podnih obloga na različite podloge. Moguće je direktno lepljenje novog parketa preko starih keramičkih pločica.

Najčešće: Puno površinsko lepljenje parketa

Lepljenje parketa sa specijalnom podlogom

Sika AcouBond sistem je kombinacija punog površinskog lepljenja i plivajućeg poda koji se koristi kada se zahtevaju bolja akustična svojstva poda.

Sistem se sastoji od specijalne podloge koja se koristi zajedno sa visoko elastičnim lepkom.

Drvene daske su zalepljene za podlogu linijskim nanošenjem  lepka. Lepljenje fiksira dok specijalna podloga odlično apsorbuje zvuk, smanjuje rasprostiranje zvuka i buku od udara.

Poboljšana akustičnost: Lepljenje parketa sa specijalnom podlogom

Linijsko lepljenje parketa

Zbog malog utroška materijala, sistem kordonskog tj  linijskog lepljenja je najekonomičniji način lepljenja. Lepak se nanosi u linijama.

Ovaj način se koristi za lepljenje određenih vrsta drveta u prostorima gde zahtevi za akustikom ili efikasnost podnog grejanja nisu primarni.

Lepak se može nanositi ručno ili mnogo brže uz pomoć aparata SikaBond Dispensera.

Najekonomičnije: Linijsko lepljenje parketa
Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *