Izgradnja je planirana za narednih 18 meseci
Novi objekti

Počinje izgradnja Javne garaže Banovina u Novom Sadu

Podzemna javna garaža na dva nivoa prostiraće se na 6.280 kvadratnih metara, imaće 167 mesta za parkiranje, a biće u upotrebi 24 časa dnevno. 

Kompanija „Inobačka“ d.o.o. zajedno sa austrijskim partnerom „Best In Parking“ započinje izgradnju prve od četiri javne garaže u Novom Sadu.

Radi se o Ugovoru o koncesiji za projektovanje, izgradnju, upravljanje i održavanje javne garaže kod zgrade Skupštine AP Vojvodine, popularne Banovine.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Podzemna garaža sa 167 mesta

Koncesionar je privredno društvo koje su osnovale “Inobačka” d.o.o. i  jedna od najvećih kompanija u oblasti izgradnje i upravljanja javnim garažama „Best in Parking – Holding AG“ iz Austrije, a trajanje koncesije je na 40 godina.

Kako je najavljeno iz „Inobačke“, projekat izgradnje Javne garaže Banovina počinje ove nedelje, a trenutno su u toku pripremni radovi na gradilištu.

U pitanju je podzemna javna garaža sa dva podzemna nivoa, koja se prostire na 6.280 kvadratnih metara sa 167 garažnih mesta.

Ovaj broj uključuje osam mesta za parkiranje sa punjačima za električna vozila, kao i mesta za parkiranje vozila osoba sa invaliditetom.

Izgradnjom garaže biće prevaziđen problem nedostatka parking mesta u ovom delu centra grada.

Objekat će biti u javnom režimu korišćenja, stoga će garaža biti u upotrebi 24 časa dnevno, uključujući vikende i praznike.

„Izgradnjom ove podzemne garaže će biti prevaziđen problem nedostatka parking mesta u ovom delu centra grada“, ističu iz „Inobačke“.

Inače, ovo preduzeće je podržalo inicijativu Grada i građana Novog Sada za očuvanje zelenila i sačuvalo drvored u dvorištu, te upodobilo projekat garaže kako bi se očuvala zelena površina.

Privremeno uklanjanje spomenika

Predloženo parterno uređenje je idejnog karaktera i biće naknadno detaljno definisano.

Postojeći spomenik Vasi Stajiću, koji se nalazi u okviru prostora planirane podzemne garaže, biće uklonjen na način koji je u skladu sa saglasnošću Zavoda za zaštitu spomenika kulture Novog Sada, i na isti način će biti vraćen na prvobitno mesto.

Izgradnja je planirana za narednih 18 meseci, kaže se na kraju saopštenja iz „Inobačke“.

Spomenik Vasi Stajiću kod zgrade Banovine; Foto: Inobačka d.o.o.

Izabrali smo za vas…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *