Stanovi u zgradi Čobanija će se prodavati za 3.000 evra
Novi objekti

Pogledajte kako će izgledati novi objekat na Miljacki u centru Sarajeva

Stambeno poslovni objekat “Čobanija” zamišljen je kao miks stare i nove arhitekture.

U sarajevskoj ulici Čobanija u centru Sarajeva, tik uz Miljacku, uveliko su u toku radovi na rekonstrukciji zgrada iz austrougarskog perioda ali i pravljenju novih. Iako je bilo najava da se stare zgrade neće rušiti već da će samo biti nadgrađene u modernom stilu, na mestu objekta luksuznog objekta Čobanija srušena je zgrada sagrađena u austrougarskom periodu.

Ipak, novi stambeno-poslovni objekat bi trebao u prizemlju i prvom spratu da u izvornom obliku rekonstruiše izgled srušene zgrade, piše Sarajevo Construction.

Novi stambeno-poslovni objekat bi trebao u prizemlju i prvom spratu da u izvornom obliku rekonstruiše izgled srušene zgrade.

Slično rešenje sa kulisama starog objekta prikačenim na staklenu fasadu novog objekta, primenjeno je u Novom Sadu na izgradnji Pupinove palate, ali vizuelne karakteristike takve hibridne fasade nisu na visokom nivou.

Što se tiče “Čobanije”, projektant je Studio Zec Sarajevo, a izvođač radova kompanija Duljević. Investitor ovog luksuznog zdanja je firma Trust-invest, a SC nezvanično saznaje da će cena kvadrata u novoizgrađenoj zgradi koštati čak 6.000 KM, odnosno, oko 3.000 evra.

Izgradnja objekta “Čobanija” napreduje prema planu i zgrada će sigurno biti završena do zadatog roka – aprila 2021. godine.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

2 komentara

  1. Vuk

    Deluje lepo, ali nije da se ja razumem.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *