Staza je dugačka jedan kilometar; Foto: Rogla.eu
Izdvojeno, Regionalni projekti

U Sloveniji podignuta drvena staza među krošnjama

Drvena staza diže se iznad stabala pružajući prelep pogled na Pohorje i širu okolinu.

Na jesen 2019. godine u slovenačkoj Rogli, popularnom skijalištu i destinaciji za vikend izlete, osvanuo je novi vidikovac – pešačka staza među krošnjama koju Slovenci zovu, jednostavno, „Pot med krošnjami“. Ova impresivna staza pored toga što turistima nudi da udahnu čisti šumski vazduh, omogućava i šetnju iznad šume kao i fantastičan pogled koji puca na Pohorje i širu okolinu, a koje su zimi često prekrivene snegom.

Visina objekta je 37 metara; Foto: Rogla.eu

„Pot med krošnjama“ visine 37 metara je nova turistička atrakcija u Sloveniji.

Projekt je osmislio arhitekta Josef Stöger u saradnji sa stručnjacima iz Zážitková Akademie (ZAK) koji potpisuje slične projekte u Češkoj i Slovačkoj, a koji su odavno osvojili srca izletnika i turista. Premda je u funkciji svega nekoliko meseci, uspešnost projekta već se pokazala i u Sloveniji, piše Buro247.

Čelična konstrukcija nosi drvenu stazu među krošnjama koja je ukupno dugačka jedan kilometar, a maksimalan nagib je 6%. Stepenasta instalacija ukupne je visine 37 metara, a na proleće se planira otvaranje tobogana dužine 40 metara.

Na proleće se planira otvaranje tobogana dužine 40 metara; Foto: Rogla.eu

Pogled za pamćenje

Rogla je jedna od najviših planina na severu Slovenije visine 1,517 metara, a leži u masivu Pohorje oko 40 kilometara udaljena od Celja. Sa svih strana okružena predivnom prirodom, pa ne čudi što je s vidikovca „Pot med krošnjama“ pogled na okolne planine sjajan.

Ulaznica za „Pot med krošnjami“ iznosi 10 evra, a objekat nije pet-friendly pa ćete psa morati ostaviti u kućici… koja je besplatna za korišćenje.

Rogla je jedna od najviših planina na severu Slovenije visine 1,517 metara; Foto: Regla.eu

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *