Avaz Ski Tower biće visok oko 250 metara; Foto: Avaz, ADS Studio
Novi objekti

Avaz Ski Tower: U Sarajevu niče nova najviša kula na Balkanu

Grupacija Avaz predstavila je svoj naredni investicioni projekat – Avaz Ski Tower koji će sa svojih 250 metara biti viši i od Avalskog tornja.

Avazov toranj u Sarajevu sa svojom visinom od 176 metara je posle Avalskog tornja drugi najviši objekat na Balkanu. Međutim, po svoj prilici rekord od 204 metara će biti oboren. Naime, kako piše eKapijapo projektu firme ADS Studio, u Sarajevu uskoro kreće gradnja oblakodera Avaz Ski Tower vrednog 100 miliona evra koji će kako prenosi Avaz imati 50 spratova i biće visok oko 250 metara.

Kako je za eKapiju rekao direktor marketinga Avaz grupacije, Sead Numanović, celokupna dokumentacija je spremna, kao i urbanistička saglasnost i građevinska dozvola, tako da očekuju da vrlo skoro krenu u gradnju.

– Sada pripremamo teren za građenje, jer smo osim parcela koje imamo kupili i dodatno zemljište u susedstvu već postojećeg Avazovog tornja. Očekujem da bi ubrzo mogli krenuti prvi radovi, – rekao je Numanović, ne precizirajući tačan datum početka radova.

Ski Tower će imati 50 spratova i gradiće se pored postojećeg Avazovog tornja; Foto: Avaz, ADS Studio

Planirano je da toranj ima kancelarijski prostor, stanove za prodaju, hotel i rotirajući restoran na krovu

Novac je, kako kaže, spreman, investitor je Avaz grupacija i spremni su da rade sami, ali ciljaju i na to da nađu jakog suinvestitora. Ovaj toranj sa sadržajem oko njega činio bi jedinstven i multifunkcionalan kondominijum. Planirano je da toranj ima kancelarijski prostor, stanove za prodaju, hotel i rotirajući restoran na krovu. U podnožju bi se kreirao šoping centar sa radnjama do 60 m2. Predviđena je i garaža iza tornja sa 500 parking mesta – objasnio je Numanović.

Pogledajte kako izgleda maketa:

Novi projekti

Numanović je kazao da se ovime ne iscrpljuju planovi Avaza u vezi sa investiranjem u nekretnine, jer imaju još 40.000 m2 prostora oko Radon Plaze, gde bi takođe gradili objekte, što je još u fazi planiranja.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Vuk

    Najvisa zgrada na Balkanu, a lokalno stanovnistvo medju najsiromasnijem… Dokaz da ovakvi objekti ne prikazuju obavezno savremenost/moc sredine u kojoj su

Ostavite odgovor

Obavezna polja *