Građevinarstvo, Novi objekti

Adaptacijom do showrooma Zdravo Organic

Novosadska firma “Tim Inženjering Sistem” adaptirala je stari poslovni objekat u novo sedište kompanije “Global Seed” čije prizemlje krasi reprezentativni showroom zdrave hrane.

Projektantski tim na čelu sa arhitektom Aleksandrom Kovjanićem, napravio je  odgovarajuću funkcionalnu preraspodelu: kancelarijski prostor za 15 zaposlenih na spratovima i showroom Zdrave Hrane kompanije Zdravo Organic u prizemlju objekta.

Postojeća gradnja u ovom delu grada je uglavnom bazirana na porodičnim stambenim objektima, sa dominantnom zanatskom i trgovačkom delatnošću. Arhitekte, stoga, nisu želele da utapaju estetiku eksterijera u okolne fasade, te se ova rekonstrukcija, sa uličnog nivoa može veoma jasno uočiti, što zbog veće visine, što zbog savremenog tretmana fasada.

Novoprojektovana fasada je u potpunosti materijalizovana od kompozitnih aluminijumskih panela koji se oslanjaju na postojeći konstruktivni sistem objekta. Projektantski tim se opredelio za sistem skrivanja dela postojece fasade uz pomoć horizontalno postavljenih senila u čeličnim okvirima, blago zarotiranim u vertikalnoj ravni. Upotrebom brisoleja sprečen je direktan uticaj sunčevih zraka u južno orijentisane prostore te njihovo preterano zagrevanje, a omogućen odgovarajući stepen „prelomljenog“ ambijentalnog svetla.

Za unutrašnju rasvetu pobrinula se firma Altego sa svetlećim telima iz programa italijanske kuće Luxotti. U pitanju je downlight rasveta, plafonska viseća rasveta uz svako kancelarijsko radno mesto, kao i dekorativni elementi u vidu Led stepenišnih svetiljki. Odabran je i nameštaj italijanskih firmi Frezza i Sitland, čiji je Nitea ekskluzivni distributer.

Projektantski tim:

 • Aleksandar Kovjanić, dipl.inž.arh.
 • Dejan Nađ, dipl.inž.arh.
 • Jelena Krsmanović, dipl.inž.arh.
 • Đorđe Petrović, dipl.građ.inž.
 • Vidoje Vukorep, dipl.el.inž.
Nekad i sad

Tim Inženjering Sistem

Projektantska kuća Tim Inženjering Sistem okuplja mlade i ambiciozne stručnjake iz oblasti arhitektonsko – građevinskog projektovanja sa posebnim naglaskom na projektovanju svih vrsta inženjerskih i arhitektonskih konstrukcija.

Vodeći inženjeri Tim Inženjeringa, imaju višegodišnje iskustvo u polju projektovanja industrijskih sistema, naročito u oblastima industije za preradu i transport nafte i gasa, kao i industrije za proizvodnju, preradu i skladištenje prehrambenih i poljoprivrednih proizvoda.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

2 komentara

 1. Svetlana

  U kojoj ulici se nalazi zgrada?

 2. dejan nadj

  Heroja Pinkija 40

Ostavite odgovor

Obavezna polja *