Novi objekti

Ponovo aktuelno: Novi pogled na Terazijsku terasu

Prema idejnom rešenju za projekat izgradnje novog trga u Beogradu, uskoro bi trebalo da se uradi i tehnička dokumentacija.

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda objavila je obaveštenje o pregovaračkom postupku bez objavljivanja poziva za konsultantske usluge pri izradi tehničke dokumentacije za uređenje buduće Terazijske terase, piše eKapija.

terazijska_terasa_novo-1

Prvonagrađeno idejno rešenje za projekat Terazijska terasa potpisuje arhitektonska kancelarija ARCVS – Beograd i arhitekta Branislav Redžić. Taj studio će biti i konsultant u izradi tehničke dokumentacije.

terazijska_terasa_novo-3

Nagib terena uslovio je stepenasti trg. Površina popločanog dela je oko 4.000 m2, a prostor je okružen zelenilom. Zeleni deo uz popločani trg biće ispresecan stazama za šetnju i odmor. Biće prilagođen deci, starijim osobama i naravno osobama smanjene pokretljivosti.

terazijska_terasa_novo-5

Stepenice duge stotinak i široke oko 40 metara biće popločane granitom, a u središnom delu će se prelivati voda. Stepenice će omogućiti spektar različitih komunikacija, susreta i događaja.

terazijska_terasa_novo-4

Pročitajte i članak velikim gradilištima u Beogradu.

Firme iz kategorije Popločavanje:

Dodaj firmu u Adresar

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *