Novi objekti

Ponovo aktuelno: Novi pogled na Terazijsku terasu

Prema idejnom rešenju za projekat izgradnje novog trga u Beogradu, uskoro bi trebalo da se uradi i tehnička dokumentacija.

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda objavila je obaveštenje o pregovaračkom postupku bez objavljivanja poziva za konsultantske usluge pri izradi tehničke dokumentacije za uređenje buduće Terazijske terase, piše eKapija.

terazijska_terasa_novo-1

Prvonagrađeno idejno rešenje za projekat Terazijska terasa potpisuje arhitektonska kancelarija ARCVS – Beograd i arhitekta Branislav Redžić. Taj studio će biti i konsultant u izradi tehničke dokumentacije.

terazijska_terasa_novo-3

Nagib terena uslovio je stepenasti trg. Površina popločanog dela je oko 4.000 m2, a prostor je okružen zelenilom. Zeleni deo uz popločani trg biće ispresecan stazama za šetnju i odmor. Biće prilagođen deci, starijim osobama i naravno osobama smanjene pokretljivosti.

terazijska_terasa_novo-5

Stepenice duge stotinak i široke oko 40 metara biće popločane granitom, a u središnom delu će se prelivati voda. Stepenice će omogućiti spektar različitih komunikacija, susreta i događaja.

terazijska_terasa_novo-4

Pročitajte i članak velikim gradilištima u Beogradu.

Firme iz kategorije Popločavanje:

Dodaj firmu u Adresar

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Uroš

    projekat je brutalistički, ne sviđa mi se. nasleđe komunizma i zato je odbijen.

    novi projekat uključuje širu zelenu oazu, lift ili neki tramvaj kao u san francisko što je postavljena instalacija odavno. ali prvo treba da se reše pitanja objekata za rušenje, eksproprijacija, pronalazak investitora koji će graditi nove objekte. ima nelegalnih objekata, oštećenih…

    ovo neće da se reši pre 2030 godine. ako i tada bude bio finalizovan projekat.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *