Izdvojeno, Svetski projekti

Impresivna konzolna kuća s tamnom drvenom fasadom

Ova trospratna kuća u Danskoj pleni ne samo svojim vizuelnim već i tehničkim rešenjima koje je čine potpuno ekološkom.

Projekat objekta pod nazivom Villa S potpisuje biro Saunders Architecture. Njeno arhitektonsko oblikovanje i završna obrada čini je impoznatnom već na prvi pogled. Međutim, iako njeno moderno lice može da se stvori utisak hladnog prostora zapravo je potpuno suprotno. Ovo je porodični dom potpuno prilagođen deci i prirodi koja je okružuje.

tamna-kuca-02

Iako nije najveća konzola koju smo videli na jednoj kući, ni ova nije uopšte naivna. Radi se o prepustu dužine 6,5 metara koji je na sredini oslonjen samo na dva tanka čelična stuba. Na konzoli se nalazi dnevna soba, terasa, trpezarija, kuhinja kao i jedna spavaća soba i to čini prvi sprat ove kuće. Prizemlje ove kuće pored garaže, krije i ulazni hol kao i nus prostorije dok je na gornjem nivou dečija soba. Deca će naravno uglavnom biti u dvorištu koje ima čak i ljuljaške okačene o sprat.

tamna-kuca-03

300 metara kvadrantnih kuće završava se ravnim krovom dok je na fasadu stavljena drvena fasada veoma tamne boje. Iako kuća na prvi pogled deluje mračno, ona se zapravo savršeno uklopila u okolinu, piše Freshome.

tamna-kuca-04

Kuća deluje naročito dobro kada se uveče upale svetla.

tamna-kuca-05 tamna-kuca-06 tamna-kuca-07 tamna-kuca-08 tamna-kuca-09 tamna-kuca-10 tamna-kuca-11 tamna-kuca-12 tamna-kuca-13 tamna-kuca-14 tamna-kuca-15 tamna-kuca-16 tamna-kuca-18 tamna-kuca-19

Foto: Bent René Synnevåg

Osnove kuće i aksonometrije

tamna-kuca-20 tamna-kuca-21 tamna-kuca-22 tamna-kuca-23 tamna-kuca-24

Pogledajte i ovaj krov koji prkosi gravitaciji.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *