Novi objekti

Još jedan šoping centar u Beogradu i to na Prokopu

Predstavljen je urbanistički projekat za izgradnju Železničke stanice Beograd-centar koji će imati i tržni centar.

Pristupne saobraćajnice, stanična zgrada, te brojni komercijalni sadržaji poput tržnog centra i garaže na nekoliko nivoa, deo su urbanističkog projekta za izgradnju Železničke stanice Beograd-centar, koji je uradio Saobraćajni institut CIP, a koji je od pre dva dana dostupan na uvid javnosti u zgradi Gradske uprave, pišu Novosti.

Zainteresovani mogu da pogledaju projekat, ali i da upute primedbe i sugestije sve do ponedeljka 12. oktobra.

Nova gradska saobraćajnica bi trebalo da ide iz Bulevara kneza Aleksandra, ka moderno sagrađenoj staničnoj zgradi. Radiće se i pristup podstanici iz Prokopačke ulice, službeno-tehnički ulaz zgrade, ali i saobraćajna veza iz Bulevara vojvode Putnika. S auto-puta je, u drugoj fazi, planiran pristup donjem staničnom trgu, kao i biciklistička staza, parking za dvotočkaše i taksi vozila.

Kada su objekti u pitanju, u prvu fazu ulaze projektovanje i izgradnja službenih i tehničkih delova stanične zgrade.

Radovi počeli od 1977.

Izgradnja stanice Beograd-centar, poznatije kao Prokop, traje već skoro četiri decenije. Počela je davne 1977. godine, ali je ubrzo prekinuta zbog nedostatka novca. Devedesetih je nastavljena, a prekinuta 2000. Prva faza rekonstrukcije, koja još traje, počela je krajem prošle godine. Vrednost radova je 25,8 miliona evra.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Ikson90

    CIP bi mogao da unajmi nekoga da radi malo arhitektonske vizualizacije zato sto ove prezentacije izgledaju sramno, neprofesionalno i jako vremenski zaostalo. Prosecan studentski rad ima kvalitetnije prezentovanje.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *