Novi objekti

Impresivna šarena fasada nove banke u Japanu

U Shimuri, predgrađu Tokija, banka Sugamo Shinkin otvorila je impozantne kancelarije u novoj zgradi.

Trospratna bela pravougaona zgrada izdvaja se svojom izražajno ukrašenom fasadom na jugozapadnoj strani koja je načinjena od dvanaest horizontalnih ploča. Ploče pored toga što su dekorativne imaju i funkciju da štite zgradu od prevelikog zagrevanja.

Arhitektonski biro Emanuela Moureauk Arhitektura + Design potpisao je projekat ove zgrade a ideja vodilja za ovakvu fasadu bila je da se posetiocima banke poželi prijateljska dobrodošlica. Paleta boja na pločama počinje sa svetlo žutom preko narandžaste i pink pa do zelene i plave – kako bi se izjednačila sa bojom neba.

    

U enterijeru su karakteristična tri eliptična montažna krovna svetlarnika koja propuštaju svetlo do samog prizemlja. Ove rupe prodiru kroz sve nivoe a na u gornjim spratovima staklene cevi su međusobno povezane. Iz čekaonice u prizemlju , klijenti banke mogu videti nebo. Pored prirodnog osvetljenja, staklene cevi nude mogućnost prirodne ventilacije.

Dok prizemlje služi za klijente, na prvom spratu smeštene su kancelarije i sale za sastanke kao i kantina. Na drugom spratu nalaze se svlačionice za zaposlene. Ukupna površina zgrade je 700 kvadratnih metara.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *