Enterijeri

Industrijski enterijer niškog kafića Stock Coffee

Arhitekura Buđevac potpisuje projekat novog kafića u Nišu koji je nastao pretvaranjem poslovnog prostora u jednu skladnu celinu.

Kafićem Stock Coffee karakteriše industrijski stil koji je postignut ogoljavanjem i eksponiranjem konstruktivnih elemenata. Rebratsta tavanica jasno je naglašena a zidovi kao i i betonski stubovi su ostali goli i neomalterisani. Međutim, kako bi se enterijer kafića utoplio ceo jedan zid dužine 10 a visine 5 metara koji se prostire na dva nivoa prekriven je tablom na kojoj je umetnica Jelena Ilić slobodnom rukom iscrala zanimljive dekoracije, piše Freshome.

architecture-Stock-Coffee-01

Kafić Stock Coffee ima oko 100 kvadratnih metara i oko 50 sedećih mesta.

architecture-Stock-Coffee-02

Kafićem dominira drveni nameštaj (u crno-beloj boji) a u enterijeru se mogu čak videti i cevi od kanalizacije koje su, radi suptilnijeg izgleda, obloženi gumenom izolacijom.

architecture-Stock-Coffee-03

Pošto se nalazimo u dobu gde su društveni mediji preuzeli veoma bitnu ulogu, u kupatilu je napravljen mali trik na ogledalu s interesatnom porukom koji podstiče posetioce da prave selfije.

architecture-Stock-Coffee-15architecture-Stock-Coffee-04 architecture-Stock-Coffee-05 architecture-Stock-Coffee-06 architecture-Stock-Coffee-07 architecture-Stock-Coffee-08 architecture-Stock-Coffee-09 architecture-Stock-Coffee-10 architecture-Stock-Coffee-11 architecture-Stock-Coffee-12 architecture-Stock-Coffee-13 architecture-Stock-Coffee-14

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

Ostavite odgovor

Obavezna polja *