Foto: Janjić Stolarija
Promo

Inovacija u 2024: Bešavni sistem izrade PVC stolarije

Ovaj napredni pristup izrade donosi brojne prednosti PVC stolariji i čine je vrlo atraktivnom za arhitekte, građevinare i krajnje korisnike.

U savremenom svetu arhitekture i građevinarstva, estetika i funkcionalnost igraju ključnu ulogu, posebno ako se radi o stolariji. Inovacija koja zaslužuje posebnu pažnju jeste bešavni sistem izrade prozora i vrata.

Ova važna novina pojavila se na našem tržištu početkom 2024. godine. U ovom trenutku firma Janjić Stolarija je jedina koja obezbeđuje stolariju izrađenu na ovaj način. Ako uzmemo u obzir da Janjić koristi nemačke PVC profile brenda Kommerling, znamo da se radi o odličnoj ponudi.

Šta je bešavni sistem izrade PVC stolarije?

Bešavni način izrade stolarije predstavlja novu – naprednu tehniku spajanja PVC profila a da se ne upotrebljavaju tradicionalne fuge i vidljivi spojevi. Zavareni spojevi na tradicionalan način često ostavljaju nepravilnosti koje mogu narušiti estetiku prozora i vrata kao što vidite na slici ispod.

Sa druge strane, bešavni sistem izrade koristi specijalne tehnike zavarivanja profila koje čine spojeve teško uočljivim, pružajući gladak i elegantan izgled prozora i vrata. Estetika je naravno primarna ali važno je spomenuti da ravna površina na spojevima pomaže dihtung gumi da ravnomerno nalegne na površinu što dihtovanje prozora i vrata diže na viši nivo.

Ako upoređujemo trenutni način izrade sa novim, novi sistem donosi višu energetsku efikasnost.

Foto: Janjić Stolarija

Dobra vest za arhitekte i građevince

Prozori i vrata izrađeni tehnikom bešavnog spajanja teško se razlikuju od aluminijumskih i drvenih prozora. Radi se o sasvim novoj mogućnosti koja arhitektama daje obilje mogućnosti, veću slobodu u dizajniranju, kombinaciji različitih stilova enterijera i eksterijera. Sa druge strane, krajnji korisnici uživaju u estetski privlačnim prozorima i vratima koji su savršeno uklopljeni u izgled njihovih domova.

Bešavno zavarivanje PVC prozora i vrata jeste značajan korak napred u industriji stolarije. Ova inovacija unapređuje estetski izgled prozora i vrata ali donosi tehničke prednosti:

  • Bolja energetska efikasnost
  • Bešavni spojevi su otporniji na vremenske uticaje
  • Brzina izrade

Brža izrada i isporuka

Dobrim vestima nikad kraja. Kao što sam podnaslov kaže, izrada stolarije bešavnim načinom spajanja je brži u odnosu na standardni način izrade. Ovo je odlična vest za one koji imaju ili će tek dobiti/zadati kratke rokove završetka objekata što nije redak slučaj.

Novi način izrade stolarije postaje pravi izbor za sve koji žele kombinaciju elegancije, funkcionalnosti i dugotrajnosti u svojim građevinskim projektima.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *