Enterijeri

Inspiracija za dizajn restorana pronađena u pejzažima Švajcarske

Umetnik Rolf Sachs, poznat po svom konceptualnom pristupu umetnosti, predstavio je dizajn novog restorana čuvenog Dolder Grand hotela.

Hotel koji krasi novi restoran pomalo neobičnog dizajna, prvi put je otvoren 1899.godine. Celokupan hotel je renoviran 2008. godine, a zaduženi za taj projekat bili su Foster + partners. Restoran Saltz, kao najnoviji deo hotela tek je nedavno otvoren, a inspiraciju za njegov enterijer Rolf Sachs pronašao je u pejzažima Švajcarske.

Saltz 01

Neobična kombinacija materijala kao što su kamen i so i njihovo neočekivano uklapanje sa neonskim svetlima donose dozu umetnosti u ovaj prostor, čineći ga pomalo teatralnim, piše Designboom.

Saltz 02

Zid izveden u završnom sloju od soli u kontrastu je sa okolnim površinama kod kojih vlada odsustvo teksture. Korišćenje ovako obimne količine soli za jedan element, simbolična je reakcija na sam naziv restorana.

Saltz 03

Čitavim restoranom dominira crvena boja, koja upućuje na boju zastave Švajcarske. U dramatičnom kontrastu duž zidova, proteže se silueta planinskih venaca izvedena od neonskog svetla.

Saltz 04

Celokupan prostor predstavlja spoj raznolikosti, koje savršeno funkcionišu zajedno, baš kao i elementi pejzaža Švajcarske.

Saltz 05

Saltz 06

Saltz 07

Saltz 08

Foto: Nico Schaerer

Pogledajte i enterijer restorana u Novom Sadu:

Amfiteatar: Restoran u kojem se osećate Kao Nekad

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *